Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Vaccinarea obligatorie din UE. Ce spune Înaltul comisar pentru Drepturile Omului al ONU
Articole online

Vaccinarea obligatorie din UE. Ce spune Înaltul comisar pentru Drepturile Omului al ONU

„Vaccinarea forțată nu este admisibilă niciodată”

„Nu există circumstanţă care să justifice administrarea forţată a vaccinului unei persoane, chiar dacă refuzul acelui om de a respecta o politică obligatorie de vaccinare poate duce la consecințe legale, cum ar fi amenzile corespunzătoare”, a declarat într-un mesaj video Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet.
„Acolo unde sunt impuse restricții, acestea trebuie să fie proporționale și supuse controlului autorităților judiciare”, a adăugat Bachelot. „Restricțiile permise pot fi limitarea unor drepturi și libertăți, inclusiv accesul la școli, spitale și alte spații publice”.
Dar trebuie să existe „proceduri de salvgardare adecvate, inclusiv dreptul de a solicita scutiri justificate și de a face apel împotriva oricărei forme de penalizare în fața unei autorități juste și independente”, a conchis Înaltul Comisar al ONU, subliniind că orice obligație de vaccinare „ar trebui să fie supusă frecvent revizuirilor oficiale pentru a se asigura că rămâne necesară, proporțională și nediscriminatorie”, notează Rai News.

Cine e Michelle Bachelet?

Fostă președintă a Chile, doamna Bachelet a primit probabil
funcția de Înalt comisar pentru Drepturile Omului pentru că a fost ea însăși a fost refugiată. Unde și cum, asta e o poveste savuroasă. Fiică a unui general de aviație pe care Salvador Allende l-a numit în fruntea Biroului pentru Distribuirea Alimentelor, Michelle Bachelet a avut de suferit în timpul dictaturii de dreapta a generalului Augosto Pinochet. Tatăl ei a fost arestat și torturat, ceea ce i-a pricinuit moartea. Michelle Bachelet și mama ei au fost ținute în arest la domiciliu, interogate și torturate, apoi închise.

În 1969, lui Michelle Bachelet i s-a permis să plece în exil în Australia, unde se mutase fratele ei mai mare. În 1975, simțindu-se probabil sufocată de “opresiunea” din țara cangurilor, Bachelet a ales „libertatea”.
S-a mutat, țineți-vă bine, în Republica Democrată Germană. Aici n-a făcut cunoștință cu camerele de tortură ale STASI, probabil dat fiind că pe vremea aceea nu ținea prea mult la drepturile omului. Dimpotrivă, a primit din partea comuniștilor est germani un apartament. Tot aici, în Germania lui Honecker, și-a întâlnit, de altfel, și soțul- un alt exilat chilian roșu, în timp ce studia la Universitatea, ați ghicit, Karl Marx.

Ce diferențe au existat între așa-zișii socialiști ai lui Allende și comuniștii lui Castro și ce s-ar fi ales de Chile dacă Allende ar fi rămas la putere zeci de ani, precum Castro, nu e cazul să discutăm acum. Ar fi de amintit, totuși, că, potrivit ziarului de stânga The Guardian, Michelle Bachelet a trecut prin clipe grele în timpul celui de al doilea mandat de președinte al Chile după ce fiul ei a fost anchetat pentru niște tranzacții imobiliare dubioase.

Nici trecutul comunist, nici păcatele fiului n-au împiedicat-o, însă, să ajungă mai întâi director executiv al Entității Națiunilor Unite pentru egalitatea de gen și emanciparea femeilor , și mai apoi, Înalt Comisar pentru Drepturile Omului.

Registration

Aici iti poti reseta parola