Evenimentul Istoric > Articole online > Va fi raiul pe pământ, promit moștenitorii comuniștilor. Socialiștii unguri sunt croiți să-și facă praf statul actual
Articole online

Va fi raiul pe pământ, promit moștenitorii comuniștilor. Socialiștii unguri sunt croiți să-și facă praf statul actual

Vicepreședintele socialist al Legislativului de la Budapesta a criticat intenția Guvernului de a relativiza rolul în istorie al fostului premier comunist ungar Imre Nagy.

„Guvernul vrea să scrie istoria, cu toate că ar avea atâtea treburi de făcut”, a declarat el, potrivit capital.ro.

István Hiller a anunțat, totodată, că socialiștii nu vor permite și vor protesta împotriva intenției guvernului de a relativiza rolul premierului martir, Imre Nagy.

Ceremonie în fostul birou al lui Imre Nagy

István Hiller a afirmat la comemorarea executării, în 1958, și a reînhumării rămășițelor pământești ale fostului premier, că stânga ungară este moștenitoarea spirituală a revoluției ungare din 1956, a lui Imre Nagy și a politicii sale, și că apără libertatea într-o altă epocă și printr-o altă metodă.

Citește și Revoluția ungară din 1956 înăbușită de sovietici

Stânga ungară nu renunță la făurirea unei noi republici ungare, unde toată lumea va izbuti în funcție de hărnicia și capacitatea sa, unde merită să trăiești, unde merită să te întorci, a subliniat politicianul de opoziție împreună cu membrii grupului Partidului Socialist Ungar (MSZP) în Parlamanentul de la Budapesta, în cadrul ceremoniei de comemorare care a avut loc în fostul birou al lui Imre Nagy.

Memoria fostului premier nu a fost păstrată în așa fel încât să fie demnă de personalitatea lui Imre Nagy, a mai afirmat Hiller, care a adăugat: Guvernul vrea să scrie istoria, politica s-a rătăcit din nou pe un teren în care nu are ce să caute, cu toate că ar avea atâtea treburi de făcut: îmbunătățirea vieții oamenilor, a acționa în interesul țării și a națiunii și de a îngriji comunitatea.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola