Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Urât, bețiv și corupt, Contele de Mirabeau i-a cucerit pe revoluționarii francezi cu gura mare
Articole online

Urât, bețiv și corupt, Contele de Mirabeau i-a cucerit pe revoluționarii francezi cu gura mare

A murit la Paris, la 2 aprilie 1791, din cauza abuzurilor din tinerețe.

În timpul Procesului lui Ludovic al XVI-lea din 1792, relațiile lui Mirabeau cu curtea regală au fost scoase la iveală și el a fost în discreditat public după ce s-a aflat că a acționat în secret ca intermediar între monarhie și revoluționari și a lua bani pentru aceste servicii.

Istoricii din secolul XXI au descoperit documente secrete în arhivele Vienei care demonstrează că ambasadorul austriac a orchestrat întâlnirile cu regele și regina.

Florimond-Claude, comte de Mercy-Argenteau, ambasadorul, a fost consilierul politic al reginei, dându-i sfaturi adaptate nevoilor Austriei.

A avut parte de o înmormântare măreață și pentru el a fost creat Pantheonul din Paris ca loc de înmormântare pentru marii francezi.

Strada unde a murit (rue de la Chaussée-d’Antin) a fost redenumită strada Mirabeau.

După ce relațiile sale secrete cu regele au fost descoperite, în 1794 rămășițele i-au fost scoase din Pantheon și înlocuite cu cele ale lui Jean-Paul Marat.

A fost apoi îngropat în cimitirul din Clamart, fără să i se cunoască nici astăzi mormântul.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola