Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Unul dintre marii vinovați pentru progresismul care distruge azi SUA – Arthur M. Schlesinger Jr.
Articole online

Unul dintre marii vinovați pentru progresismul care distruge azi SUA – Arthur M. Schlesinger Jr.

Interesat de viitorul liberalismului, a fost alături de tatăl său fondator al organizaţiei Americani pentru Acţiune Democratică.

A fost recompensat, în 1998, cu Medalia Naţională pentru Ştiinţe Umaniste, acordată de preşedintele Clinton, potrivit www.notablebiographies.com.

Tată și fiu

Arthur M. Schlesinger Jr. a fost un reputat istoric şi influent intelectual al secolului XX.

S-a născut la 15 octombrie 1917, în Columbus, statul Ohio. Tatăl său, Arthur M. Schlesinger a fost, la rândul său, un istoric distins, reprezentând un model pentru fiul său, al cărui nume iniţial a fost Arthur M. Bancroft Schlesinger, pentru ca ulterior să poarte numele Arthur M. Schlesinger Jr.

Arthur Schlesinger a predat la Universitatea de stat din Ohio şi la Universitatea Iowa, pentru ca în 1924 să accepte un post la Universitatea Harvard, drept pentru care fiul său, Arthur Schlesinger Jr, avea să îşi petreacă următorii 37 de ani în Cambridge, statul Massachusetts, în această perioadă urmând şi cursurile Colegiului Harvard.

Lucrarea de disertaţie a fost şi prima sa carte publicată, „Orestes A Brownson: A Pilgrim’s Progress”.

La finalul anului 1939, la numai un an de studiu la Universitatea Cambridge, s-a alăturat Membrilor Societăţii Harvard, unde a avut prilejul să scrie una dintre cele mai influente lucrări ale sale, „The Age of Jackson”, publicată în 1944, şi pentru care a fost recompensat cu Premiul Pulitzer.

Lucrarea identifica seminţele democraţiei populare drept un produs al lucrătorilor şi oraşelor zonei de nord-est, impunându-l drept unul dintre istoricii de prim plan ai perioadei sale.

Şi-a petrecut anii războiului (1939-1945) lucrând pentru Biroul de Servicii Strategice, pentru ca ulterior să petreacă în Washington, câţiva ani, unde s-a dedicat cercetării şi publicării, consacrându-se drept un publicist prolific prin eseurile şi articolele pentru diferite cotidiene şi reviste, precum şi ca un fervent prieten şi coleg al oamenilor influenţi din diferite paliere ale societăţii americane şi ale scenei internaţionale.

A murit la 28 februarie 2007.

Sursa: Agerpres

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola