Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > În Ungaria se poate. Budapesta plafonează prețurile la alimente de bază!
Articole online

În Ungaria se poate. Budapesta plafonează prețurile la alimente de bază!

Premierul ungar Viktor Orban a anunțat miercuri că guvernul său va limita prețurile la șase alimente de bază pentru a lupta împotriva inflației în creștere.

Viktor Orban are cu ce

„Astăzi am decis să intervenim în prețurile la șase produse: zahăr , făină de grâu, ulei de gătit floarea soarelui, pulpă de porc, piept de pui și lapte de vacă semi-degresat”, a spus Orban într-un comunicat video pe pagina sa de Facebook, adăugând că aceste mărfuri vor reveni la prețurile cu care ungurii erau obișnuiți începând cu 15 octombrie anul trecut.

Declarațiile lui Orban vin înaintea alegerilor fixate pentru 3 aprilie și e de așteptat să fie taxate ca propagandă electorală. Orban, care conduce țara din 2010 fără întrerupere, se confruntă cu o coaliție de opoziție care este hotărâtă să conteste la unison guvernarea sa.

Cine amenință poziția lui Viktor Orban?

Sondajele de opinie arată că alianța largă a partidelor de stânga, liberale, verzi și de extremă dreapta se află umăr la umăr cu Fidesz-ul lui Orban în cursa electorală.

Candidatul principal al opoziției, principalul contestator al lui Orban, este un conservator, Peter Marki-Zay. Marki-Zay, primarul în vârstă de 49 de ani al orășelului Hodmezövasarhely din sud-estul Ungariei, a câștigat în mod neașteptat alegerile primare organizate de opoziției în octombrie anul trecut.

Catolic practicant și tată a șapte copii, Marki-Zay încearcă să-i câștige pe alegătorii Orban printr-o campanie anticorupție, dar face apel în permanență la sentimemtele naționale foarte puternice ale maghiarilor, spre disperarea aliaților săi progresiști și a Bruxellesului.

Aproximativ 8 milioane de cetățeni sunt eligibili să voteze pentru cei 199 de membri ai parlamentului. Analiștii politici și monitorii internaționali avertizează că Fidesz a adaptat procesul electoral din Ungaria astfel încît să favorizeze candidații susținuțu de Viktor Orban, scrie Daily Sabah.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola