Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ungaria își construiește o forță militară care poate face față în orice situație
Articole online

Ungaria își construiește o forță militară care poate face față în orice situație

Orban

„Scopul este integrarea experienţei acumulate în sistemul Centrului de Sănătate al Armatei Naționale din Ungaria”, a declarat ministrul ungar al Apărării, într-o înregistrare video postată pe pagina sa oficială de Facebook, după ce i-a primit pe medicii militari ungari implicați în operațiunile de salvare după cutremurul din Turcia.

Ungaria își construiește o forță militară care poate face față în orice situație

Kristóf Szalay-Bobrovniczky a ascultat raportul echipei de cinci oameni la Ministerul Apărării din Ungaria: după cutremurul din Turcia, coloneii Péter Vekszler, Levente Várhelyi, Sándor Pellek, alături de locotenent-colonelul András Mérai și András Csábi au fost pe teren timp de 6 zile.

După cum s-a dovedit, unitatea ungară a fost gata de plecare în doar câteva ore. Aceștia au declarat că, din cauza circumstanțelor operațiunilor de salvare au trebuit adesea să se bazeze pe experiența lor și pe abilitățile lor de practică și improvizație dobândite în timpul pregătirii internaționale.

Aceștia au subliniat că se puteau baza în mare măsură pe cunoștințele și experiențele pe care le-au dobândit în cadrul NATO. În calitate de militar ungar – şi ca aliat NATO – au avut o percepție pozitivă în orice mediu, au spus ei.

Ministrul ungar al apărării a subliniat în videoclip că după mulţumiri cel mai important lucru este ca toată experiența acumulată acum să fie încorporată în sistemul Centrului de Sănătate al Armatei Naționale din Ungaria, sporind astfel cunoștințele în materie de asistență și abilități de salvare.

Situația salariului minim pe economie din Ungaria

În același timp, salariul minim din Ungaria a atins un nou minim în cadrul Uniunii Europene, potrivit datelor statistice ale Eurostat.

Potrivit informațiilor oferite, salariul minim din Ungaria a ajuns la 578,74 euro, ceea ce reprezintă al doilea cel mai mic salariu din rândul statelor membre. Doar în Bulgaria, muncitorii angajați pe salariul minim primesc mai puțin, câștigul lunar fiind 398,81 de euro.

Publicația Mfor atrage atenția asupra faptului că în urmă cu un an trei țări se aflau în urma Ungariei în UE: România, Letonia și Bulgaria. Cursul de schimb al forintului a jucat un rol important în scăderea salariului minim în comparație cu alte state membre, deoarece moneda națională a început să slăbească în raport cu moneda comună.

Drept urmare, salariul minim din Ungaria, calculat în euro, a scăzut semnificativ.

În 2022 exista o diferență de 2,3% între salariul minim din România și cel din Ungaria, dar anul acesta aceasta a crescut deja la 4,7%, în favoarea României. O parte din această diferență poate fi explicată și prin efectele cursului de schimb.

Registration

Aici iti poti reseta parola