Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ungaria critică dur Bruxelles-ul pentru că nu își dorește o încetare a focului: Pentru ei, războiul trebuie să continue!
Articole online

Ungaria critică dur Bruxelles-ul pentru că nu își dorește o încetare a focului: Pentru ei, războiul trebuie să continue!

ungaria

Ungaria critică dur Bruxelles-ul pentru că nu își dorește o încetare a focului: Pentru ei, războiul trebuie să continue!

Tamás Menczer a afirmat: Ungaria ar fi dorit ca în documentele UE realizate la un an de la izbucnirea războiului ruso-ucrainean să fie inclus şi apelul la încetarea imediată a focului şi începerea tratativelor de pace, însă acest lucru a fost respins de Bruxelles.

„Cei de la Bruxelles au spus clar că încetarea focului reprezintă o linie roşie şi nu acceptă aşa ceva, deoarece războiul trebuie să continue”, a subliniat secretarul de stat, care a adăugat: Poziţia Ungariei este aceea că războiul trebuie imediat oprit.”

Răspunzând la întrebarea realizatorului de emisiune, Tamás Menczer a spus:

„Nici înainte de izbucnirea războiului Bruxelles-ul nu era interesat de destinul maghiarilor din Transcarpatia; maghiarii de aici sunt lipsiți de drepturi, dreptul de a folosi limba maternă a fost luat sau suprimat și sunt supuși la persecuţii. Dat fiind faptul că situaţia s-a deteriorat de la izbucnirea războiului, Ungaria ridică problema minorității maghiare din Transcarpatia în diverse organizații internaționale.”

Răspunzând la o altă întrebare, secretarul de stat a menţionat că scopul sancţiunilor UE este de a înlocui gazele naturale și petrolul rusesc în Europa, astfel încât pe continent să ajungă transportatori de energie din ce în ce mai puține şi mai scumpe, „de aceea spunem noi că sancțiunea este rea, ineficientă, iar politica de sancțiuni a eșuat”. În acelaşi timp, Guvernul ungar depune eforturi pentru asigurarea securităţii energetice, astfel că în Ungaria nici în această iarnă nu au fost probleme în acest sens, iar securitatea energetică a țării va fi protejată de guvern şi pe viitor.

Referitor la negocierile ungaro-egiptene care au avut loc la începutul acestei săptămâni, Tamás Menczer a declarat că Egiptul are o importanţă majoră din mai multe puncte de vedere: „aparţine majorităţii globale care dorește pacea”, şi are un rol important şi din punctul de vedere al stopării migraţiei, precum şi în ceea ce priveşte achiziţia de energie şi cooperarea economică. Gazul egiptean lichefiat poate fi disponibil şi pentru Ungaria în câțiva ani, a adăugat oficialul ungar.

Secretarul de stat a mai declarat pentru televiziunea publică ungară M1 că dacă în Ungaria ar fi câştigat stânga, ar fi fost întrerupt gazul rusesc fără de care „nu există economie ungară” şi nici populaţia nu poate fi aprovizionată.

Secretarul de stat a subliniat, totodată, că nici Bruxelles-ul şi nici NATO nu pot obliga Ungaria să trimită arme și soldați la război. „Nu vom fi târâți în acest război, nu vom trimite arme sau soldați”, a precizat Menczer, care a a dăugat că „așa a decis poporul ungar la alegerile parlamentare”.

Registration

Aici iti poti reseta parola