Arta ca mijloc de existență
Un alt lucru ciudat despre Adolf Hitler este cariera sa timpurie ca artist. După moartea mamei sale, Hitler, în vârstă de 18 ani, s-a mutat la Viena unde în 1908, a creat zeci de schițe și picturi pentru a se alătura Academiei de Arte Frumoase. Viitorul lider nazist a fost respins de comisia de admitere, susținând că munca sa este „nesatisfăcătoare”.
Cu toate că a fost respins, Hitler a continuat să picteze cât timp a trăit la Viena. Plimbându-se prin oraș, acesta și-a folosit abilitățile de artist pentru a se menține pe linia de plutire, creând diferite picturi cu peisaje observate de-a lungul plimbărilor sale.
În 1909, a început să-și câștige existența prin vânzarea picturilor în ulei, a scenelor făcute din acuarelă și a reperelor pitorești locale. Până în 1914, acesta s-a bazat pe picturile sale pentru a avea parte de un venit, până când a fost arestat, iar ulterior a plecat să lupte în Primul Război Mondial.
Distrugerea oricăror urme
În momentul în care Hitler a ajuns la putere, acesta ar fi însărcinat o echipă să colecteze lucrările sale din întreaga țară, ajungând ca ulterior să le distrugă pe toate. Cu toate acestea, numeroase schițe și picturi, multe dintre acestea fiind semnate „A Hitler”, au fost scoase la licitație. Un lot a fost vândut cu 450.000 de dolari în 2015, deși mulți critici au susținut că astfel de vânzări ar trebui să fie interzise de lege.
Cu toate acestea, există multe lucrări pe care vânzătorii le susțin că ar fi fost pictate de Hitler, însă ulterior acestea se dovedesc adesea a fi falsuri, ajungând să fie retrase de la vânzare. „Întrucât Hitler nu avea un stil propriu de pictor, ci în general era unul copiat, este foarte dificil să îți dai seama dacă ai pus mâna pe o pictură de-a lui Hitler”, a susținut istoricul de artă Birgit Schwarz.