Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un ziar din 1963 a prezis telefonul care într-o zi va fi purtat buzunar
Articole online

Un ziar din 1963 a prezis telefonul care într-o zi va fi purtat buzunar

Conceptul de telefon mobil a existat cu mult înainte să ținem unul în mână.

În 1963, un articol din Mansfield News-Journal prezicea cu exactitate că oamenii vor putea, cândva, să poarte un telefon în buzunar.

Articolul a fost publicat pe 18 aprilie 1963 și era ilustrat cu o fotografia unei femei care are în mână ceva care seamănă cu un telefon modern.

Ziarul scria:

„Într-o zi, oamenii din Mansfield își vor purta telefoanele în buzunar. Totuși, nu vă așteptați să fie disponibil mâine.

Frederick Huntsman, manager de vânzări al companiei de telefonie, spune: „Acest telefon va fi, în viitor, comercializat”.

În acest moment este în dezvoltare în laborator și este funcțional, permițând operatorului să efectueze și să răspundă la apeluri oriunde s-ar afla”.

Telefonul mobil modern nu va ajunge pe piață decât în ​​anii 1980, dar ideea unui telefon de buzunar se răspândea de zeci de ani.

În 1953, de exemplu, președintele companiei Pacific Telephone & Telegraph Co. a prezis că, într-o zi, în viitor, telefonul va fi „purtat de către individ, poate așa cum purtăm astăzi un ceas”.

În 1926, inventatorul Nikola Tesla a prezis că în viitor oamenii din întreaga lume vor putea comunica instantaneu între ei cu dispozitive care se încadrează în buzunarul vestei.

Registration

Aici iti poti reseta parola