Evenimentul Istoric > Articole online > FBI a confiscat toate documentele găsite în camera în care a murit Nikola Tesla
Articole online

FBI a confiscat toate documentele găsite în camera în care a murit Nikola Tesla

Medicii sosiți în camera 3327 (alegea mereu numere divizibile cu trei) a hotelului New Yorker au stabilit cauza decesului: tromboză coronariană. Nimic suspect pentru un octogenar.

În seiful din camera hotelului au fost găsite un număr uriaș de documente produse de Tesla de-a lungul vieții. Ajunși imediat la fața locului, agenții FBI au confiscat documentele, pentru a fi analizate.

Primarul orașului New York, Fiorello La Guardia, a ținut un discurs comemorativ la radio cu ocazia decesului lui Tesla.

La înmormântarea sa au participat peste 2000 de oameni, printre care mai mulți deținători ai Premiului Nobel.

Incinerat

Tesla a fost incinerat, iar cenușa a fost depusă într-o urnă, care astăzi se află în muzeul care îi poartă numele din Belgrad, Serbia.

Mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu adevărat cu documentele preluate de FBI.

Conform History.info, șeful FBI de la acea vreme, J.Edgar Hoover, a catalogat documentele ca strict secrete, considerând că pot fi foarte periculoase dacă ajung în posesia dușmanului, în condițiile în care moartea lui Tesla a survenit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Laserul letal

Tesla lucra la acea vreme la crearea unei arme pe care o denumise “Teleforce”, un fel “laser letal” capabil să doboare avioane aflate în zbor.

După mai mulți ani de la terminarea războiului, FBI a recatalogat documentele, alegând desecretizarea lor.

Acestea (nu se știe dacă chiar toate) au fost predate nepotului lui Tesla, Sașa Kosanovic, iar astăzi sunt expuse în Muzeul Nikola Tesla din Belgrad.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola