FBI a confiscat toate documentele găsite în camera în care a murit Nikola Tesla

 

Faimosul om de știință Nikola Tesla a murit la 7 ianuarie 1943, la vârsta de 86 de ani, într-o cameră de hotel din New York.

Medicii sosiți în camera 3327 (alegea mereu numere divizibile cu trei) a hotelului New Yorker au stabilit cauza decesului: tromboză coronariană. Nimic suspect pentru un octogenar.

În seiful din camera hotelului au fost găsite un număr uriaș de documente produse de Tesla de-a lungul vieții. Ajunși imediat la fața locului, agenții FBI au confiscat documentele, pentru a fi analizate.

Primarul orașului New York, Fiorello La Guardia, a ținut un discurs comemorativ la radio cu ocazia decesului lui Tesla.

La înmormântarea sa au participat peste 2000 de oameni, printre care mai mulți deținători ai Premiului Nobel.

Incinerat

Tesla a fost incinerat, iar cenușa a fost depusă într-o urnă, care astăzi se află în muzeul care îi poartă numele din Belgrad, Serbia.

Mulți s-au întrebat ce s-a întâmplat cu adevărat cu documentele preluate de FBI.

Conform History.info, șeful FBI de la acea vreme, J.Edgar Hoover, a catalogat documentele ca strict secrete, considerând că pot fi foarte periculoase dacă ajung în posesia dușmanului, în condițiile în care moartea lui Tesla a survenit în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Laserul letal

Tesla lucra la acea vreme la crearea unei arme pe care o denumise “Teleforce”, un fel “laser letal” capabil să doboare avioane aflate în zbor.

După mai mulți ani de la terminarea războiului, FBI a recatalogat documentele, alegând desecretizarea lor.

Acestea (nu se știe dacă chiar toate) au fost predate nepotului lui Tesla, Sașa Kosanovic, iar astăzi sunt expuse în Muzeul Nikola Tesla din Belgrad.