Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a demisionat din cauza sprijinului militar oferit de Biden Israelului
Articole online

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a demisionat din cauza sprijinului militar oferit de Biden Israelului

Joe Biden și Benjamin Netanyahu

Un oficial al Departamentului de Stat al SUA a demisionat din cauza sprijinului militar oferit de Biden Israelului

Josh Paul, care a ocupat timp de peste 11 ani funcția de director al afacerilor publice și ale Congresului pentru Biroul de afaceri politico-militare din cadrul Departamentului de Stat, a explicat motivele demisiei sale într-o scrisoare publicată pe pagina sa de LinkedIn la 18 octombrie: 

Paul a declarat că „sprijinul orb al administrației Biden pentru o parte” a dus la decizii politice „greșite, distructive, nedrepte și în contradicție cu valorile pe care le îmbrățișăm în mod public”.

El a adăugat:

„Răspunsul pe care îl dă Israelul și, odată cu acesta, sprijinul american atât pentru acest răspuns, cât și pentru status quo-ul ocupației, nu vor duce decât la o suferință tot mai mare și mai profundă atât pentru poporul israelian, cât și pentru cel palestinian”, a declarat acesta, potrivit Insider

Paul nu a dat detalii despre ce a vrut să spună prin „greșelile din trecut” ale SUA:

„Mă tem că repetăm aceleași greșeli pe care le-am făcut în ultimele decenii și refuz să mai iau parte la ele pentru mai mult timp”, a spus el.

Biden

Peste 1.300 de israelieni au murit în atacurile surpriză ale Hamas din 7 octombrie, au declarat Forțele de Apărare ale Israelului

Peste 3.000 de palestinieni au murit în Gaza în timpul loviturilor de represalii ale Israelului, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

Guvernul SUA a acordat Israelului mai mult ajutor decât oricărei alte țări străine în ultimii aproape 75 de ani, potrivit think tank-ului independent Carnegie Endowment for International Peace.

Administrația Biden lucrează în prezent la un pachet de ajutor extern de 100 de miliarde de dolari, care va include ajutor pentru Israel, precum și alte preocupări prioritare în materie de securitate, au declarat pentru ABC News doi consilieri familiarizați cu acest plan.

În timp ce Paul a recunoscut că există o „mare nevoie” de armament american și de asistență în domeniul apărării în întreaga lume, el a declarat că administrația Biden nu poate fi „atât pro, cât și contra” ocupației din Gaza.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a declarat marți că decizia guvernului israelian de a evacua partea de nord a enclavei și asediul pe care îl impune asupra Gaza constituie un transfer forțat de locuitori, încălcând dreptul internațional.

Într-un interviu acordat cotidianului The New York Times, Paul a declarat că administrația Biden nu poate permite ca armele americane să ajungă în mâinile celor care încalcă drepturile omului.

Paul a condamnat în termenii cei mai fermi atacul Hamas asupra Israelului, calificându-l drept o „monstruozitate”. Dar a insistat că, în calitate de părți terțe în acest conflict, SUA nu ar trebui să fie de partea „combatanților”, ci mai degrabă a oamenilor „prinși la mijloc”.

Registration

Aici iti poti reseta parola