Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Un Lincoln în care a călătorit JFK s-a vândut bine în plină pandemie
Articole online

Un Lincoln în care a călătorit JFK s-a vândut bine în plină pandemie

John F. Kennedy și Jackie au călătorit cu acel Lincoln Continental pe 22 noiembrie 1963, în Fort Worth înainte de a zbura la Dallas, unde președintele a fost asasinat într-un alt Lincoln Continental

Casa de licitații a sperat că va lua 500.000 de dolari, dar s-a vândut cu 375.000 de dolari.

Limuzina a fost condusă de șoferul președintelui, iar în ea s-au mai aflat Jackie Kennedy și guvernatorului Texasului, John Connally.

Limuzina în care a fost omorât este expusă la Muzeul Henry Ford din Dearborn, Michigan.

Lincolnul alb, scos la licitație, nu făcea parte din flota președintelui de vehicule securizate, ci fusese îi împrumutată lui Connally pentru vizită.

Ulterior a fost vândut și a trecut pe la mai mulți proprietari înainte de a fi cumpărat de Jim Warlick, un colecționar de lucruri prezidențiale, la o licitație în 2013.

Imaginile din acea dimineață îl arată pe JFK stând în mașină și făcând semn către mulțime în timp ce pleaca.

A doua mașină Lincoln scoasă la vânzare, în cadrul aceleiași licitații, a fost folosită de JFK pentru comisioane personale la Casa Albă.

Mașina a fost cumpărată de un cunoscut al lui JFK în anul după moartea sa.

Anterior, fusese închiriată de guvern de la Ford pentru folosința președintelui contra 500 de dolari pe an.

Mașina a fost modificată și a inclus uși antiglonț. Avea câteva funcții neobișnuite, inclusiv un telefon cu două sensuri.

Prețul preconizat al acestei mașini a fost între 200.000 și 300.000 USD, dar nu a reușit să se vândă.

În ciuda crizei economiei globale cauzate de pandemia de coronavirus, piața automobilelor clasice continuă să fie puternică, potrivit Business Insider.

Odată cu trecerea la toate licitațiile online, unele dintre cele mai scumpe vânzări de mașini bazate pe web au fost intermediate tot de casa de licitații Bonhams, în ultimele luni.

Succesorul lui JFK, Lyndon B. Johnson, a călătorit într-un Continental blindat.

Bush călătorea într-un Cadillac DeVille care semăna mai mult cu un tanc decât cu o mașină.

Trump călătorește în „Bestia”, introdusă pentru prima dată la Casa Albă pentru învestirea lui Obama în 2009. Limuzina prezidențială Cadillac cântărește 10 tone și are o gamă formidabilă de arme, precum și pereți de opt inci și ferestre de cinci inci, care sunt mai grele decât un avion comercial, scrie dailymail.co.uk.

Registration

Aici iti poti reseta parola