Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un comandant ucrainean acuză slaba pregătire militară cu care noii recruți sunt trimiși pe front: „Instructorii noștri au eșuat!”
Articole online

Un comandant ucrainean acuză slaba pregătire militară cu care noii recruți sunt trimiși pe front: „Instructorii noștri au eșuat!”

Ucraina

Toți cei 500 de membri inițiali ai unui batalion ucrainean au fost uciși sau răniți în luptele cu Rusia, afirmă comandantul unității

Dar, în condițiile în care Moscova este capabilă să recruteze luptători dintr-o populație care o eclipsează pe cea a Ucrainei, există o îngrijorare tot mai mare că Kievul este mai puțin capabil să sufere pierderi susținute – și că acest lucru îi va pune în pericol capacitatea de a riposta în această primăvară, a relatat luni The Washington Post.

Gravitatea situației este ilustrată de experiența Brigăzii 46 de asalt aerian din Ucraina. Un comandant al unui batalion din cadrul brigăzii a declarat pentru Post că a pierdut fiecare dintre cei 500 de oameni pe care îi comanda în februarie 2022, ceea ce i-a determinat să fie înlocuiți cu recruți proaspeți mult mai puțin capabili pe câmpul de luptă.

Brigada a 46-a de asalt aerian face parte din forța ucraineană care luptă împotriva Rusiei – și a grupului de mercenari Wagner – pentru controlul Bakhmut, în estul țării. Într-o evaluare publicată la sfârșitul săptămânii, Institutul pentru Studiul Războiului a sugerat că Kremlinul folosește mercenarii lui Wagner, unii recrutați din închisorile rusești, calculând că pierderea de vieți omenești este mai acceptabilă pentru publicul rus decât pierderea de forțe convenționale.

Bărbatul care comandă batalionul ucrainean, identificat de Post doar prin indicativul său, Kupol, a indicat că Kievul nu are parte de același lux.

„Cel mai valoros lucru în război este experiența de luptă”, a spus el, descriind diferența dintre un soldat cu șase luni de experiență și unul proaspăt antrenat.

„Și sunt doar câțiva soldați cu experiență de luptă”, a declarat el pentru Post. „Din păcate, toți sunt deja morți sau răniți”.

În propriul său batalion, Kupol a spus că a existat o rotație completă a personalului de la invazie. Din cei 500 de oameni pe care îi comanda anul trecut, 400 au fost răniți și alți 100 au fost uciși, potrivit Post. Înlocuitorii lor nu sunt pregătiți pentru război, a adăugat el.

„Ei abandonează totul și fug. Asta e tot. Înțelegeți de ce? Pentru că soldatul nu trage. Îl întreb de ce, iar el îmi răspunde: „Mi-e frică de sunetul împușcăturii”. Și, din nu știu ce motiv, nu a aruncat niciodată o grenadă”, a declarat el pentru Post. „Avem nevoie de instructori NATO în toate centrele noastre de pregătire, iar instructorii noștri trebuie să fie trimiși acolo, în tranșee. Pentru că au eșuat în sarcina lor”.

Registration

Aici iti poti reseta parola