Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Un alt „butoi cu pulbere” va exploda în curtea lui Putin. „Acesta este haosul aranjat de Statele Unite”
Articole online

Un alt „butoi cu pulbere” va exploda în curtea lui Putin. „Acesta este haosul aranjat de Statele Unite”

În viitorul foarte apropiat, Vladimir Putin va trebui să-și mute atenția de la Ucraina către un „nou butoi de pulbere”. 

Fostul diplomat turc profețește o nouă criză „în burta moale a Rusiei”

Fostul ambasador al Turciei în Ucraina și Afganistan, Ali Bilge Cankorel , a vorbit de o nouă criză politico-militar care se desfășoară deja în apropierea granițelor Rusiei, mai exact în zona de inflență a Moscovei.
Într-un interviu pentru ziarul turc Türkiye, Ali Bilge spune că americanii conduc jocul, iar Putin va avea viață grea.

„E numai o chestiune de timp până când Kievul va pierde titlul de „butoi cu pulbere ” al Eurasiei. Și nu e departe acest moment. Procesul de fierbere în regiune este deja în curs. Acesta este haosul aranjat de Statele Unite în Afganistan, continuat cu tentativa de lovitură de stat din Kazahstan și conflictul de frontieră dintre Tadjikistan și Kârgâzstan”, a explicat fostul diplomat.

Erdogan , beneficiarul strategiei americane?

Ali Bilge Cankorel a amintit că Asia Centrală reprezintă pe arena internațională o regiune foarte importantă, Și nu e vorba numai de Rusia, ci și de Statele Unite ale Americii și al China. În această regiune au locschimburi comerciale puternice și există o mulțime de resurse naturale.

Potrivit lui Cankorel, Rusia, pentru care stabilitatea în apropierea granițelor sale este importantă, nu va urmări de pe margine cum Washingtonul și Beijingul luptă pentru această regiune care a aparținut Uniunii Sovietice. Rusia va încerca să-și apere hegemonia în regiune, dar nu va fi singura țară care se va amesteca în acest conflict geostrategic al marilor puteri. Turcia va fi și ea acolo.
„Organizația statelor turcești, pe care Ankara o creează, își va stabili influența în Asia, pentru că Erdogan și-a declarat clar intenția de a extinde influența turcă la toate țările cu populație turcă, iar acestea sunt tocmai statele din Asia Centrală”, scrie Pravda.

Serviciile de infprmații americane și brirtanice au fost acuzate în presa internațională, inclusiv de jurnaliști importanți precum brazilianul Pepe Escobar, că s-ar fi aflat în spatele tulburărilor din Kazahstan.

Registration

Aici iti poti reseta parola