Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Umilința supremă pentru UE! „Bruxellesul e impotent!” și „incapabil” să-și asigure propriile frontiere
Articole online

Umilința supremă pentru UE! „Bruxellesul e impotent!” și „incapabil” să-și asigure propriile frontiere

Uniunea Europeană este „condamnată la slăbiciune” și „incapabilă” de a-și asigura propriile frontiere. Sunt acuzațiile preluate masiv de presa britanică.

„Urmează un federalism iluzoriu fără consimțământ democratic”

Robert Tombs, autorul bestseller-ului „This Sovereign Isle”, afirmă că UE va rămâne în mare măsură complet impotentă din punct de vedere geopolitic în viitorul previzibil . Tombs consideră că politicienii UE se bazează pe Curtea Europeană de Justiție, pe Banca Centrală și pe Consiliul European „secret” pentru a construi o tehnocrație fără socoteală, renunțând să mai încerce măcar să obțină sprijin popular.

„Un astfel de sistem superficial este sortit slăbiciunii… Avem un interes într-o UE stabilă, sigură și încrezătoare. Ar fi un vecin mai bun, capabil să accepte Brexit-ul și să construiască o relație viitoare pozitivă.
Dar propriile sale incertitudini o fac să dorească să pedepsească Marea Britanie „pentru a nu-i încuraja pe alții”. Pare incapabil să-și accepte limitările și să încerce să funcționeze ca o uniune economică a statelor suverane. Urmează un federalism iluzoriu fără consimțământ democratic”.

 

Fără NATO nu exist[ securittea Europei

Comentariile sale din Telegraph au venit pe măsură ce UE a fost lăsată în afara discuțiilor dintre Rusia și Statele Unite cu privire la Ucraina, care ar putea decide viitorul securității Europei.
Eforturile federaliștilor precum Emmanuel Macron de a câștiga puteri suverane pentru UE și înființarea forțelor armate sunt descrise drept o fantezie de către Robert Tombs, care râde de veleitățile UE de jucător important pe scena mondială.
„Franța este singurul membru al blocului cu forțe armate considerabile. O mare parte a UE și-a permis să devină dependentă de Rusia pentru energie. Câțiva membri mai mari se află într-un impas politic și juridic cu Bruxelles-ul.
Dacă Vladimir Putin invadează Ucraina, asta va uni statele UE sau le va despărți? Nu o văd pe Ursula von der Leyen emitând un apel clar pentru a rezista agresorului. Este NATO sau nimic și slăbirea NATO este obiectivul principal al Rusiei.”

Presa britanică susține că, în calitate de membru principal al NATO în Europa, Marea Britanie ar putea fi mai de folos în înfruntarea cu Rusia.
Secretarul de Externe britanic Liz Truss a lansat un nou apel către Rusia pentru a-și pune capăt „activității maligne” față de Ucraina pe 7 ianuarie. „Vom apăra democrația în Europa de Est și în întreaga lume. Sprijinul nostru pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei este neclintit. Suntem clari că orice incursiune rusă ar fi o greșeală strategică masivă, pentru care ar fi un cost sever,, notează Daily Express.

Registration

Aici iti poti reseta parola