Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Umilința supremă pentru Macron. Acest „Napoleon de tinichea” care se crede Jupiter
Articole online

Umilința supremă pentru Macron. Acest „Napoleon de tinichea” care se crede Jupiter

„Napoleon de tinichea”

„Președintele Emmanuel Macron, un om care se crede o încrucișare între Napoleon Bonaparte și Jupiter, regele zeilor romani”, scrie ziarul britanic Daily Mail comentând ultima declarație a șefului statului francez.
„Nu voi permite [Canalului Mânecii] să devină un cimitir”, a declarat Macron după ce trupurile a 27 de migranți, inclusiv trei copii și o femeie însărcinată, au fost recuperate din apă.

Ziariștii spun, însă, că întinderea îngustă de apă dintre Calais și Dover a luat atâtea vieți din cauza „politicilor grotești” puse în aplicare de însuși Macron.

„Este greu de negat ideea că el și miniștrii săi nu sunt numai mulțumiți să permită exportul de imigranți în Marea Britanie, ci, de fapt, se înțeleg cu ticăloșii traficanți de oameni pentru a-și maximiza profiturile.

Cea mai mare rușine a lui Macron este că, deși ura lui inspirată de Brexit s-a dovedit acum criminală, acest Napoleon de tinichea nu dă niciun semn că va renunța la cruciada sa bizară împotriva noastră, oricât de mult s-ar putea amăgi Boris Johnson”.

Plecare Marii Britanii din UE i-a stricat lui Macron visul de a vedea „Statele Unite ale Europei”

Britanicii și-au pierdut calmul proverbial când Macron nu numai că a refuzat să accepte orice responsabilitate pentru această catastrofă, dar a sugerat că este vina Marii Britanii, spunându-i lui Boris Johnson că se așteaptă ca „britanicii să coopereze pe deplin și să se abțină de la utilizarea unei situații tragice în scopuri politice”.
Britanicii cred că Emmanuel Macron pare să fi fost înnebunit de Brexit. I-a spulberat iluzia proiectului european într-un lung marș către o integrare tot mai profundă cu o conducere franceză din ce în ce mai influentă (a sa, evident).

„Plecarea Marii Britanii – a doua cea mai mare economie din Europa – i-a stricat visul de a vedea „Statele Unite ale Europei” și a semănat semințele unei nemulțumiri tot mai mari față de Bruxelles în unele părți ale blocului, cu discuții despre Polexit (Polonia) și anti- Sentimentul UE în creștere în Țările de Jos și Austria”.
În anii care au trecut de la Referendumul UE din 2016, scriu jurnaliștii britanici, Macron nu a pierdut nicio ocazie de a ne da cu piciorul la fiecare pas, dând dovadă de un comportament meschin și irațional”.

 

Cum luptă francezii împotriva imigrației ilegale

Britanicii amintesc că țara lor plătește 54 de milioane de lire sterline pentru a ajuta la patrularea coastei. „Dar această „patrulare” nu este deloc grea. În principal, constă în urmărirea migranților umflându-și gonflabilele. Un cuțit ascuțit ar fi suficient pentru a scoate din funcțiune aceste bărci, dar polițiștilor le este interzis să se amestece.

Ocazional, polițiștii devin mai proactiv deoarece vin în vizită politicieni sau jurnalişti. Când se întâmplă acest lucru, grupurile de migranți sunt urcate într-un autobuz cu mare pompă și, odată dispăruți din raza vizuală, sunt lăsați în centrul orașului Calais pentru a încerca din nou traversarea cu primul prilej.

De fapt, pentru a menține fluxul de migranți în mișcare spre plaje și bărci, taberele lor din mahala sunt desființate în mod regulat, împingând rezidenții în mâinile traficanților de persoane.

Francezii o numesc Operațiunea Poseidon, după zeul grec al mării – și este cu totul șocant pentru că oferă „clienți” comerțului cu traficanți. Oamenii din Calais și din jur sunt îngroziți de ceea ce s-a întâmplat în largul coastei lor săptămâna aceasta – echipajele franceze ale bărcilor de salvare descriu acest lucru drept o crimă în masă.

Dar la Paris și în afara ei, deși există o oarecare investigație cu privire la aspectele legate de drepturile omului ale problemei migranților și ale acestei tragedii, puțini oameni cred că Macron este de vină, iar mass-media puternic subvenționată își lasă cu siguranță președintele să scape.

Dar nu vă înșelați: responsabiliotatea îi aparține lui Emmanuel Macron și guvernul său”, scrie Daily Mail.

Registration

Aici iti poti reseta parola