Evenimentul Istoric > Articole online > Uluitoarea reacție a lui Trump pe 11 septembrie: „Acum, al meu e cel mai înalt!”
Articole online

Uluitoarea reacție a lui Trump pe 11 septembrie: „Acum, al meu e cel mai înalt!”

Imediat după atacul terorist din 2001, televiziunile au încercat să obțină reacții de la diverse personalități. Trump a șocat pe toată lumea.

În după-amiaza zilei de 11 septembrie 2001, la numai câteva ore după atacul care a distrus „Turnurile Gemene” din New York, canalul de televiziune WWOR, din Secausus (New Jersey), i-a solicitat o declarație magnatului imobiliar new-yorkez Donald Trump.

După cum precizează Washington Post, însuși patronul postului i-a cerut în mod expres unuia dintre realizatori, Alan Marcus, să obțină o declarație de la Trump, care candidase în 2000 la prezidențiale.

Trump a declarat în direct:

„Am o fereastră care dă drept spre World Trade Center și am văzut acea explozie enormă… Nu-mi venea să cred. Acum nu mai văd nimic. Turnurile au dispărut pur și simplu. Este incredibil.”

Până aici, totul este normal. Însă o întrebare a ziaristului îl va face pe Donald Trump să dea un răspuns uluitor. Marcus îl întreabă dacă Trump Tower, o clădire datând din 1930 și situată pe Wall Street nr. 40, a suferit pagube. Trump răspunde:

„Wall Street 40 era al doilea turn ca înălțime din centrul Manhattanului. Era cel mai mare înainte de construirea World Trade Center și, după ce au construit cele două Turnuri Gemene, a devenit al doilea turn ca înălțime. Acum, este cel mai înalt!”

Registration

Aici iti poti reseta parola