Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Uluitoarea descoperire fără precedent de lângă Stonehenge. Se rescrie istoria
Articole online

Uluitoarea descoperire fără precedent de lângă Stonehenge. Se rescrie istoria

‘„Stonehenge are o legătură evidentă cu anotimpurile şi trecerea timpului, prin solstiţiul de vară. În cazul Durrington Shafts nu este vorba însă despre trecerea timpului, ci despre delimitarea printr-un cerc de stâlpi, cu semnificaţie cosmologică”, a explicat el. Delimitarea i-ar fi ghidat pe oameni către un sit sacru din centrul său sau i-ar fi avertizat să nu pătrundă în acesta.

Druizii

În urmă cu mii de ani, druizii, care aparţineau în special culturii celtice şi îşi bazau sistemul de credinţe pe forţele naturii şi pe practici şamanice, conduceau mii de oameni adunaţi la Stonehenge pentru ritualurile întâmpinării solstiţiului de vară.

Milioane de oameni au urmărit sâmbătă seară şi duminică dimineaţă, în mediul online, apusul şi răsăritul Soarelui peste monumentul megalitic de la Stonehenge, marcând astfel solstiţiul de vară, conform organizaţiei English Heritage, care se ocupă de conservarea acestui monument vechi de circa 4.500 de ani, aflat în sudul Angliei, la Wilshire.

Anul acesta, ceremonia s-a desfăşurat exclusiv în mediul online din cauza măsurilor de distanţare socială adoptate de Marea Britanie împotriva epidemiei cu noul coronavirus.

Monumentul de la Stonehenge se va redeschide pentru public la 4 iulie, aflăm de pe Agerpres.

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola