Evenimentul Istoric > Articole online > Ultimul „refugiu” al Prinţesei Diana, scos la licitaţie la Paris
Articole online

Ultimul „refugiu” al Prinţesei Diana, scos la licitaţie la Paris

La Salonul Rétromobile din Paris, licitaţia promite să fie încărcată de emoţie. Cumpărătorii vor putea pune mâna pe adevărate comori: primul Ford al celebrului Johnny Hallyday, un Ferrari al la fel de celebrului Michael Schumacher, dar şi un iaht drag inimii Prinţesei Diana, scrie Gala.

În afara Fordului lui Johnny Hallyday, vor mai fi licitate Rolls-ul placat cu aur al actriței Zsa Zsa Gabor și un Mercedes de antologie din 1929.

Înmatriculat pe numele lui Johnny Hallyday în 1967, un Ford Mustang 390 GT Coupé se numără printre cele 167 de vehicule excepționale din catalogul principalei vânzări de vehicule clasice din Europa, care va avea loc la salonul din apropierea Palatului Versailles, a anunțat casa de licitații Artcurial.

Valoarea acestui automobil este estimată între 150.000 și 300.000 de euro.

Achiziționat nou-nouţ de către Johnny în 2007, un Ford GT ar putea atinge 380.000 de euro cu o estimare ridicată, datorită rarității sale.

Royce-ul Zsa Zsa-ei Gabor

Galben canar, Rolls Royce-ul Silver Cloud II din 1961 al actriţei Zsa Zsa Gabor este estimat între 80.000 și 140.000 de euro.

Actrița americană de origine maghiară a placat farurile şi grilajul radiatorului maşinii cu aur de 24 de carate, aceasta fiind doar una dintre cele câteva opțiuni foarte personale, cum ar fi ușile și ferestrele gravate cu numele ei.

Cu o estimare ridicată de 8 milioane de euro, punctul culminant al acestei vânzări de la Rétromobile 2020 îl reprezintă un legendar Mercedes 710 SS din 1929, unul dintre cele mai prestigioase modele ale firmei, echipat cu un motor de 140 CP care îi permite să ajungă la 200 km/h.

Cu un motor de 12 cilindri de 620 CP, un Ferrari 599 GTB din 2006, vehiculul lui Michael Schumacher, este estimat între 140.000 și 180.000 de euro.

Iahtul

O altă „comoară” de la vânzarea de la Rétromobile, care celebrează și șantiere navale, o reprezintă impresionantul iaht al lui Dodi Al Fayed, „Cujo Baglietto”, estimat între 300.000 și 600.000 de euro, scrie Gala.

Acest „Rolls” ale mărilor, capabil să atingă 80 km/h, a adăpostit-o în ultima vară a vieţii sale pe Prinţesa Diana.

Totuși, faimoasa fotografie în care Diana este fotografiată așezată pe o placă de scufundări, a fost făcută în aceeași vară pe „Sokarr”, iahtul tatălui lui Dodi, Mohamed Al Fayed.

Vor mai fi scoase la vânzare şi două bărci cu vele legendare printre cele mai prestigioase dintre vechile platforme, „Mariska Fife” din 1908, cu o lungime de 28 de metri, și „Mariquita Fife” din 1911, 38 de metri, estimate la aproximativ 1,5 milioane de euro fiecare.

„Rétromobile este una dintre cele mai mari licitații, dar este şi un spectacol cu ​​o prezentare a vehiculelor pe scenă”, subliniază Mathieu Lamoure, directorul departamentului Motorcars Artcurial. „Într-un context taciturn, pasiunea pentru automobile este întotdeauna prezentă acolo, cu mari entuziaști”. 

CREDIT FOTO:

John Mathew Smith & www.celebrity-photos.com de Laurel Maryland, SUA

Registration

Aici iti poti reseta parola