Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Ultimele ore din viața lui Hitler. A fugit dictatorul în Argentina? Ce a mărturisit pilotul personal al Führer-ului
Istoria secretă

Ultimele ore din viața lui Hitler. A fugit dictatorul în Argentina? Ce a mărturisit pilotul personal al Führer-ului

Mărturia lui Hans Bauer, pilotul personal al Führer-ului

Procesele-verbale ale audierii pilotului Hans Bauer au fost desecretizate. Arhiva în care se aflau este în administrația Serviciului Federal de Securitate al Federației Ruse pentru regiunea Novgorod.

Conform FSB, pilotul lui Hitler a ajuns într-o închisoare sovietică după capitularea Germaniei. În timpul interogatoriilor, el a negat că Hitler ar fi părăsit Berlinul. Mai mult, a povestit că l-a văzut pe Hitler cu puțin timp înainte de sinucidere.

Pe 30 aprilie, Hitler i-a căutat pe el și pe adjutantul său, colonelul Betz și, după ce le-a mulțumit pentru serviciile lor, și-a luat rămas bun de la ei. Bauer spune că a încercat să-l convingă pe Führer să nu se sinucidă, dar Hitler a răspuns deprimat: „Soldații mei nu pot și nu vor să mai reziste. Nu mai suport . ”
Potrivit relatării pilotului, Hitler era foarte slăbit și îmbătrânit. Mâinile îi tremurau și era clar că luase decizia finală de a-și pune capăt zilelor.

Ultimele dorințe ale lui Hitler

Potrivit pilotului, dictatorul nazist i-a dăruit de rămas bun un tablou de Rembrandt -mai exact un portret al regelui Frederic cel Mare al Prusiei. Apoi a ordonat ca cadavrul lui și al Evei Braun să fie arse pentru a nu fi spânzurate după moarte, așa cum se întâmplase anterior cu Benito Mussolini .

Pilotul a spus că ultimele cuvinte ale lui Hitler au fost: „Cândva mai târziu va trebui să scrie pe piatra mea funerară: „A căzut victimă generalilor săi”, scrie Pravda.

Registration

Aici iti poti reseta parola