Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > UE încearcă să manevreze alegerile din Franța. Au uitat de efectul de bumerang din Ungaria?
Articole online

UE încearcă să manevreze alegerile din Franța. Au uitat de efectul de bumerang din Ungaria?

Acuzații vechi

 

„Organismul antifraudă al UE a acuzat-o pe liderul francez de extremă-dreaptă, Marine Le Pen, și pe asociații, că au deturnat aproximativ 600.000 de euro în perioada lor în calitate de europarlamentari”, relatează AFP.
Lidera Rassemblement National este acuzată personal că a deturnat fonduri „în valoare de aproximativ 137.000 de euro (150.000 de dolari) din bani publici de la parlamentul de la Strasbourg, când era europarlamentară între 2004 și 2017”.

„Momentul” acestor acuzații este suspect.

Avocatul lui Marine Le Pen, Rodolphe Bosselut, a respins acuzațiile, adăugând că „momentul” acestora este suspect.

Menționând că raportul se referă la „fapte vechi de peste zece ani”, Bosselut a subliniat faptul că Le Pen „nu a fost chemat de nicio autoritate judiciară franceză” pentru a răspunde acuzațiilor.
„Sunt surprins de momentul unei dezvăluiri atât de puternice și de instrumentalizare”, a spus Bosselut.

UE a ales să reînvie vechile pretenții cu doar câteva zile înainte de turul final al alegerilor prezidențiale din Franța, în care Le Pen se va confrunta cu actualul Emmanuel Macron.

 

Va reuși interferența UE?

Acțiunea forurilor europene pare un răspuns la sondajele recente, care arată că Le Pen reduce decalajul față de Macron.

Având în vedere contextul, dezgroparea acestor acuzații vechi este în mod clar un act de interferență electorală menit să-l ajute pe Macron înainte de votul din acest weekend.
Liderii UE au încercat să intervină și în alegerile din Ungaria, dar aceste interferențe s-au întors împotriva lor, Viktor Orban câștigând alegerile de o manieră categorică.UE a răspuns prin aplicarea de sancțiuni asupra țării ca formă de pedeapsă pentru votul democratic, notează Summit News.

Registration

Aici iti poti reseta parola