Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > UE e un „Monstru supranațional”? Suveraniștii francezi declanșează o campanie în toate statele Uniunii
Articole online

UE e un „Monstru supranațional”? Suveraniștii francezi declanșează o campanie în toate statele Uniunii

Brexit e atu-ul suveraniștilor francezi?

Un lider al curentului al Frexit cere tuturor suveraniștilor din toate statele membre să lupte pentru reluarea controlului de către țările lor. Suveraniștii au intenția să realizeze un nou documentar despre Brexit pentru a demonta toate minciunile despre dezastrul pe care presa internațională îl anunța dacă britanicii ar părăsi Uniunea. Britanicii n-au dat înapoi, dar dezastrul se lasă încă așteptat.

În ultimele 12 luni, Brexit Marea Britanie a semnat acorduri comerciale profitabile cu țări din întreaga lume – precum Australia și Noua Zeelandă. La sfârșitul anului trecut, gigantul petrolier Shell a detaliat planurile de a-și muta sediul central din Olanda în Marea Britanie, ceea ce a fost văzut ca un semn important de forță pe care Brexit-ul a dat-o Marii Britanii. De asemenea, producătorul de automobile Nissan are intenția de a investi miliarde pentru a construi o uzină pentru mașini electrice în Sunderland.

Fondul Monetar Internațional (FMI) a prezis, de asemenea, că economia Regatului Unit va depăși cele mai importante economii ale UE și pe cea a zonei euro în ansamblu atât în ​​2022, cât și în 2023.
Revistele franceze eurosceptice Front Populaire și Ruptures vor să le spună francezilor „povestea adevărată a Brexit-ului, împotriva valului media” într-un nou documentar.

Va fi vorba de un „Brexit văzut prin ochii oamenilor”, a britanicilor obișnuiți: tați și mame, dar și pescari,ofițeri de poliție sau asistente medicale.
Ziariștii francezi plănuiesc să înceapă filmările în câteva săptămâni, darpentru asta trebuie să strângă 50.000 euro.

Adevărata față a ieșirii Marii Britanii din UE

Președintele Generației Frexit, Charles-Henri-Gallois, care este implicat în proiect, a declarat: „Acesta este un proiect independent, pro-democrație și suveranitate, așa că am simțit că trebuie să-l ajut și să ofer francezilor adevărata față a Brexitului și nu narațiunea Project Fear.
Mulțumită Brexit-ului, ați ales o imigrație legală, ați mers mai bine cu vaccinarea și, în cele din urmă, vă puteți decide propriile legi și puteți face propriile acorduri comerciale.
Desigur, Brexit va ajuta și alte țări să iasă și vom avea o Europă bazată pe cooperarea internațională și nu acest monstru supranațional numit UE.
„Sper că francezii și europenii de pe continent vor spune: „La urma urmei, nu este chiar atât de rău. Project Fear este greșit. Să ne reluăm controlul asupra țărilor noastr”.

Gallois a acuzat în ​​continuare campania Project Fear menită să-i descurajeze pe britanici să voteze pentru Brexit, susținând că aceste amenințări nu s-a materializat niciodată.

El a subliniat afirmațiile că Regatul Unit va suferi o penurie de alimente și o criză a lanțului de aprovizionare înainte de Crăciun s-au dovedit greșite, scrie Daily Express.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola