Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > UE declanșează războiul împotriva criptomonedelor. „Nu valorează nimic”, spune președinta Băncii Centrale Europene
Articole online

UE declanșează războiul împotriva criptomonedelor. „Nu valorează nimic”, spune președinta Băncii Centrale Europene

„Sunt active foarte speculative, foarte riscante”

Euro pare să se resimtă serios din cauza războiului din Ucraina. Inflația record îi face pe mulți să încerce să-și salveze economiile investind în criptomonede. În interviul acordat programului de televiziune olandez „College Tour”, Lagarde a încercat să descurajeze această tentație.

„Am spus de-a lungul timpului că activele cripto sunt active foarte speculative, foarte riscante. Evaluarea mea este că nu valorează nimic. Nu se bazează pe nimic, nu există active de bază care să acționeze ca o ancoră de siguranță.”

Ea a adăugat că este îngrijorată de oamenii care investesc în criptomonede economiile lor de o viață, deoarece este posibil să nu fie conștienți de riscuri.

Lagarde a spus că este îngrijorată pentru cei „care nu înțeleg riscurile, care vor pierde totul și care vor fi teribil de dezamăgiți, motiv pentru care cred că acest lucru ar trebui reglementat”.

Lagarde vrea o reglementare globală a Bitcoin

În ianuarie, Lagarde a cerut reglementarea globală a Bitcoin, spunând Reuters într-un interviu la acea vreme că moneda digitală a fost folosită pentru spălarea banilor și argumentând pentru introducerea de reguli care să închide lacunele legislaslative.

Bitcoin „este un activ foarte speculativ, care a desfășurat niște afaceri bune și o activitate de spălare a banilor interesantă și total condamnabilă”, declara Lagarde la conferința Reuters Next.

Deși Lagarde nu a detaliat ce măsuri ar trebui luate pentru a împiedica spălării banilor prin intermediul criptomonedelor, ea a susținut că reglementările trebuie convenite și aplicate la nivel global „pentru că dacă există o portiță, acea portiță va fi folosită”, .

Remarcile ei vin pe fondul tulburărilor recente de pe piețele cripto, care au pierdut peste 1 trilion de dolari în valoare în ultimele șase luni.

Alte probleme legate de cripto includ prăbușirea valorii monedei stabile TerraUSD (UST), care ar fi trebuit să fie legată 1–1 de dolarul american, dar care a scăzut la aproximativ șase cenți începând cu 21 mai, notează The Epoch Times.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola