Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina va primi un număr de tancuri mult redus față de așteptările inițiale și promisiuni!
Articole online

Ucraina va primi un număr de tancuri mult redus față de așteptările inițiale și promisiuni!

razboi

Ucraina va primi un număr de tancuri mult redus față de așteptările inițiale și promisiuni!

În apariția sa în fața presei, el nu a precizat dacă această cifră de 150 de tancuri le include pe cele pe care Germania, Polonia și alte țări anunțaseră deja că urmează să le livreze Ucrainei. Cu toate acestea, Milley a precizat că Suedia a decis să furnizeze 10 tancuri Leopard și că Norvegia va furniza două sisteme de apărare antiaeriană NASAM.

La rândul său, Canada a anunța că va dona aproximativ 8.000 de cartușe de muniție de 155 mm, precum și 12 rachete de apărare aeriană din inventarul Forțelor Armate Canadiene (CAF) și peste 1.800 de cartușe de muniție de antrenament pentru tancuri.

„Dar pentru ca Ucraina să-și protejeze teritoriul suveran și să-și apere cetățenii pe termen lung, trebuie să continuăm”, a adăugat secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Din acest motiv, a spus el, ajutorul acordat acelei țări nu se va opri:

„Vom ajuta Ucraina să întrețină tancurile, vehiculele de luptă de infanterie și alte vehicule blindate care se îndreaptă spre front. Urmează să continuăm de urgență pregătirea soldaților în capacitățile pe care le oferim și în tacticile de manevră și arme combinate de care au nevoie pentru a avea succes”.

Lloyd a subliniat că Ucraina este importantă nu numai pentru Statele Unite, ci și pentru restul lumii, deoarece este vorba despre respectarea regulilor ordinii internaționale și „capacitatea unei țări de a se ridica într-o zi și de a schimba granițele vecinului său și a-i anexa teritoriul suveran”.

Aşadar, la începutul acestei întâlniri virtuale, secretarul Apărării făcuse un apel la aliații săi să rămână angajați și „uniți” în trimiterea ajutoarelor către Ucraina.

Grupul operativ de ajutor militar al Ucrainei se concentrează pe coordonarea ajutorului militar durabil pe termen lung acordat Ucrainei și este alcătuit din 54 de țări: cele 30 de membre NATO și alte 24 de țări.

Registration

Aici iti poti reseta parola