Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ucraina îl acuză pe asistentul unui deputat că a fost spion rus și a transmis secrete în schimbul a 4.000 de dolari pe lună
Articole online

Ucraina îl acuză pe asistentul unui deputat că a fost spion rus și a transmis secrete în schimbul a 4.000 de dolari pe lună

spion

Ucraina îl acuză pe asistentul unui deputat că a fost spion rus și a transmis secrete în schimbul a 4.000 de dolari pe lună

Asistentul unui deputat ucrainean a fost acuzat de serviciul de securitate al națiunii că este spion rus și că a transmis informații în schimbul unor plăți lunare de până la 4.000 de dolari.

Bărbatul anonim a fost recrutat în timpul unei călătorii recente la Moscova și s-a prezentat la Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, potrivit unui comunicat de presă publicat marți de Serviciile de Securitate ale Ucrainei (SBU).

El a fost plătit între 1.500 și 4.000 de dolari pe lună pentru informații despre relațiile internaționale ale Ucrainei, politica internă și războiul în curs cu Rusia, a precizat SBU.

„Recompensa” creștea în funcție de nivelul de complexitate al sarcinilor și de condițiile de îndeplinire a acestora”, se arată în comunicat.

Oficialul a transmis informații printr-un canal de comunicare electronică criptat

SBU nu a oferit un termen pentru acuzația sa și nici nu a precizat pentru ce deputat ucrainean a lucrat bărbatul. Un purtător de cuvânt al parlamentului ucrainean nu a răspuns imediat la solicitarea Insider de a comenta.

SBU a declarat că bărbatul este suspectat de trădare, pentru care pedeapsa maximă este închisoarea pe viață.

În aprilie, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a anunțat înlăturarea a doi generali ucraineni de rang înalt în discursul său televizat, numindu-i „antieroi”.

El nu a dezvăluit motivul pentru care au fost înlăturați, dar a spus: „Acum nu am timp să mă ocup de toți trădătorii. Dar, treptat, toți vor fi pedepsiți”, a adăugat acesta.

Registration

Aici iti poti reseta parola