Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Ucigașul de pe Râul Verde a mărturisit 71 de crime
Articole online

Ucigașul de pe Râul Verde a mărturisit 71 de crime

Gary Leon Ridgway a mărturisit că era autorul, între 1982 și 1998, a 71 de crime, dar poliția a reușit să dovedească 49, din care pentru 44 avea probe clare.

Ridgeway însuși a declarat reporterilor că, după ce și-a întâlnit soția (Judith Mawson), dorința sa de a comite atrocități a scăzut. A devenit cunoscut faptul că ucigașul în serie și soția lui preferau să facă dragoste în natură. Când el a arătat aceste locuri, detectivii au fost șocați. Acolo au fost descoperite rămășițele femeilor și fetelor ucise.

Arestarea

Criminalul a fost în cele din urmă reținut de poliție și arestat la sfârșitul lunii noiembrie 2001, pe baza examenului ADN.

La început, Gary a fost acuzat de doar patru crime, comise cu două decenii înainte.

Ulterior, alte trei femei au sporit numărul victimelor, pentru că pe corpurile lor s-au găsit urme de vopsea, care era folosită în întreprinderea unde maniacul lucra.

La doi ani după arestarea, Gary a fost acuzat de 48 de crime. Asta era mai mult decât suficient pentru pedeapsa cu moartea. Dar, autoritățile au fost de acord să-i comute pedeapsa în închisoare pe viață în schimbul dezvăluirii locurilor unde-și abandonase victimele.

În plus, instanța i-a mai dat 480 de ani de închisoare pentru ascunderea probelor. La pronunțarea sentinței, maniacul a plâns și a cerut iertare de la rudele celor ucise.

 

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola