Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Turcia, în pragul colapsului. Tranzacțiile cu acțiuni au fost oprite
Articole online

Turcia, în pragul colapsului. Tranzacțiile cu acțiuni au fost oprite

Recep_Tayyip_Erdogan

Lira turcească s-a prăbușit din nou, numai că de data aceasta Erdogan s-a săturat de loviturile necruțătoare și începe să închidă piețele.

 

Tranzacțiile pe indicele bursier de referință al Turciei, oprite temporar

După cum raportează Bloomberg, toate tranzacțiile pe indicele bursier de referință al Turciei, Borsa Istanbul 100, au fost oprite după ce scăderile au declanșat un întrerupător de circuit la nivel de piață.

 

Tranzacțiile cu acțiuni, instrumente financiare derivate pe acțiuni și tranzacții repo de datorii au fost „stopate temporar” la ora 16:24. la Istanbul, după ce indicele a inversat câștigurile și a scăzut cu până la 5%, Experții susțin, însă, că repornirea va duce la și mai multe vânzări. Concluzia, așa cum a spus Delphine Arrighi de la Guardcap Asset Management, „Turcia a intrat în unele teritorii neexplorate aici, reacționând la inflația galopantă cu reduceri de rate. Atâta timp cât ratele reale rămân negative, dolarizarea va continua să aducă presiune asupra monedei turcești”, scrie zerohedge.com.

Registration

Aici iti poti reseta parola