Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Trenul Apocalipsei”, amenințarea supremă a Chinei. Ideea care înspăimântă Pentagonul
Articole online

„Trenul Apocalipsei”, amenințarea supremă a Chinei. Ideea care înspăimântă Pentagonul

Descurajarea nucleară a Chinei

Acest „trencu rachete” ar urma să se deplaseze prin țară cu viteză foarte mare, ceea ce ar face dificilă urmărirea și distrugerea lui de către inamic, anunță The Times .

Potrivit publicației, planurile de a crea așa-numitul tren al apocalipsei sunt un semnal că Beijingul, care este acum angajat în modernizarea armatei sale, se pregătește să pună în aplicare strategii fundamental noi pentru de război.

Potrivit unor informații neconfirmate, China a efectuat teste mobile ale rachetei sale intercontinentale Dongfeng-41 în 2015. De atunci, nu au mai apărut informații noi pe acest subiect.
Cu toate acestea, potrivit experților militari intervievați de The Times, infrastructura feroviară a Chinei, cu rețeaua sa extinsă de șine, a cărei lungime este de aproximativ 40.000 km, este excelentă pentru implementarea ideii unui „tren nuclear”.

Un nou compex de lansare gigantic

Așa cum arată imaginile din satelit , în regiunea Xinjiang, chinezii, care au crescut sistematic potențialul nuclear al țării lor în ultimii ani, au construit deja „un nou complex de lansare cu o suprafață de aproximativ 800 pătrați. kilometri”, relatează Pravda.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola