Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Travestit în Parisul interbelic
Articole online

Travestit în Parisul interbelic

Tânara, care profesa pictura decorativă în câteva mari case de decorațiuni, i s-a prezentat ca văduva unui inginer. Între cei doi s-a legat o prietenie ciudată. O camaraderie ca între doi bărbați.

Când reporterul și pictorița au devenit intimi, aceasta a început să-și depene viața. Doamna Tallier era în realitate… domnul Tallier.

De zece ani trăia îmbrăcat în femeie, în mijlocul Parisului, fără să fi fost supărat vreodată de cineva.

Era cunoscută în lumea artistică, apreciată și avea numeroși prieteni. Nimeni însă nu știa că sub rochiile elegante ale doamnei Tallier se ascundea un trup de bărbat normal, pe care numai o ciudată structură sufletească îl îndemna să umble travestit.

Tallier povestea reporterului că din copilărie a fost crescut printre femei și a adorat îmbrăcămintea feminină. Cum mama lui dorea să aibă o fetiță, l-a purtat până la 12 ani în haine de fetiță.

La școală a trebuit să se adapteze costumului bărbătesc, dar cum izbutea să se ascundă o clipă de privirile lumii se îmbrăca în femeie.

Milităria a făcut-o la dragoni și a avut nenumărate aventuri amoroase. Visul lui era însă să poată trăi toată viața sub veșminte feminine.

Imediat ce a izbutit să-și facă o situație stabilă, când a văzut că nu mai depinde de nimeni, a procedat la o radicală transformare. Barba și-a distrus-o prin electroliză, și-a lăsat părul să-i crească, și-a făcut o garderobă completă de femeie și s-a mutat în alt cartier.

Era acum dna Claude Tallier profitând până și la nume de confuzia care se face la numele Claude, care e același și la feminin și la masculin.

Dna Claude Tallier era cunoscută de 10 ani în cartier ca o femeie respectabilă, care își câștiga existența onorabil.

Reporterul parizian, care a publicat aceste confidențe, afirma că în capitala Franței trăiau, în anii 1930, 20-30.000 de travestiți.

 

Sursa: Ilustrațiunea Română

Registration

Aici iti poti reseta parola