Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Trabucul pe jumătate fumat de Churchill și pantofiorii reginei Victoria
Articole online

Trabucul pe jumătate fumat de Churchill și pantofiorii reginei Victoria

Trabucul a fost recuperat de polițistul Arthur Church după ce Sir Winston l-a aruncat. Acesta este însoțit de o notă care indică data la care l-a fumat premierul.

Trabucul este vândut în același timp cu pantofiorii deținuți odată de regina Victoria

Fabricați la mijlocul secolului al XIX-lea, pantofii regali sunt ornamentați cu benzi din fir de aur.

Julian Dineen, specialist în conducerea casei de licitație Bellmans, a declarat: „Există cu siguranță un apetit pentru amintiri legate de personaje istorice importante.

Bănuim că servitorii Reginei Victoria au comandat mai multe perechi dintr-un anumit stil și, datorită naturii lor delicate, probabil că nu au fost purtați de prea multe ori”.

Pantofii, în stil de balet, fuseseră dăruiți de Regina Victoria lui Harriet Sutherland-Leveson-Gower, Ducesă de Sutherland.

Nepoata ei, Lady Florence, s-a căsătorit cu Henry Chaplin, primul viconte Chaplin, iar papucii au rămas în familia Chaplin până la vânzarea lor în 2000.

Un obiect mai neobișnuit este chiștocul de trabuc care a fost fumat de Sir Winston Chruchill.

Bunicul actualului proprietar, Arthur Church, a fost polițist la Scotland Yard în anii 1940.

În timp ce se afla în serviciul poliției, escortându-l pe Churchill, prim-ministrul a fumat un trabuc, iar Church a recuperat chiștocul aruncat.

Trabucul este înfășurat într-o bucată fragilă de hârtie pe care scrie „aruncat de Rt Hon Winston Churchill”, în septembrie 1940.
Licitațiile de la Bellmans au loc în perioada 25-28 mai și pentru mai multe informații vizitați www.bellmans.co.uk.

Registration

Aici iti poti reseta parola