Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Trabucul pe jumătate fumat de Churchill și pantofiorii reginei Victoria
Articole online

Trabucul pe jumătate fumat de Churchill și pantofiorii reginei Victoria

Un trabuc fumat de prim ministrul britanic Sir Winston Churchill, recuperat de garda sa de poliție, urmează să fie scos la licitație cu prețul de pornire de 1.200 de lire sterline, iar o pereche de pantofiori ai reginei Victoria cu 3.000 de lire sterline.

Trabucul a fost recuperat de polițistul Arthur Church după ce Sir Winston l-a aruncat. Acesta este însoțit de o notă care indică data la care l-a fumat premierul.

Trabucul este vândut în același timp cu pantofiorii deținuți odată de regina Victoria

Fabricați la mijlocul secolului al XIX-lea, pantofii regali sunt ornamentați cu benzi din fir de aur.

Julian Dineen, specialist în conducerea casei de licitație Bellmans, a declarat: „Există cu siguranță un apetit pentru amintiri legate de personaje istorice importante.

Bănuim că servitorii Reginei Victoria au comandat mai multe perechi dintr-un anumit stil și, datorită naturii lor delicate, probabil că nu au fost purtați de prea multe ori”.

Pantofii, în stil de balet, fuseseră dăruiți de Regina Victoria lui Harriet Sutherland-Leveson-Gower, Ducesă de Sutherland.

Nepoata ei, Lady Florence, s-a căsătorit cu Henry Chaplin, primul viconte Chaplin, iar papucii au rămas în familia Chaplin până la vânzarea lor în 2000.

Un obiect mai neobișnuit este chiștocul de trabuc care a fost fumat de Sir Winston Chruchill.

Bunicul actualului proprietar, Arthur Church, a fost polițist la Scotland Yard în anii 1940.

În timp ce se afla în serviciul poliției, escortându-l pe Churchill, prim-ministrul a fumat un trabuc, iar Church a recuperat chiștocul aruncat.

Trabucul este înfășurat într-o bucată fragilă de hârtie pe care scrie „aruncat de Rt Hon Winston Churchill”, în septembrie 1940.
Licitațiile de la Bellmans au loc în perioada 25-28 mai și pentru mai multe informații vizitați www.bellmans.co.uk.

Registration

Aici iti poti reseta parola