Printre victime se afla și Jack Phillips. Acesta era șeful operatorilor radio de pe navă. Cu câteva săptămâni înainte de tragedie, pe 7 martir 1912, el îi scrisese surorii sale, Elsie.
Această carte poștală, pe care este reprezentat Titanicul, este scoasă la licitație la Boston, până pe 14 aprilie, de către casa RR Auction, scrie New York Post.
„Sunt foarte ocupat, lucrez până târziu. Sper să plecăm luni și să ajungem la Southampton miercuri. Sper că ești bine. Am primit ieri vești de la Ethel”, a scris Jack Phillips pe cartea poștală, semnând „Love, Jack”.
Elsie Phillips a păstrat 300 de scrisori și cărți poștale schimbate cu fratele ei, în timp ce acesta se afla pe mare.
În afară de Titanic, Jack Phillips a lucrat pe numeroase pacheboturi, pentru compania Marconi, specializată în comunicațiile între vase.
Potrivit lui Bob Linvigston, președintele RR Auctions, doar cinci cărți poștale aveau legătură cu Titanicul.
„Phillips alegea adesea cărți poștale reprezentând pacheboturile pe care naviga”, a explicat el.
Cartea poștală scoasă la licitație este deosebită, deoarece este una dintre puținele care reprezintă Titanicul din față.
RR Auction se așteaptă ca obiectul să se vândă cu cel puțin 15.000 de dolari, și speră că povestea Titanicului precum și actul de eroism al lui Phillips vor suscita un mare interes.
Jack Phillips tocmai sărbătorise împlinirea a 25 de ani, când a murit în naufragiul de pe pachebot. El a rămas la postul său de radio până în ultimul moment, pentru a transmite mesaje de SOS.
Unul dintre aceste mesaje a fost recepționat de Carpathia, vasul cu aburi care a salvat peste 700 de pasageri.
Tânărul a rămas la post până când apa i-a ajuns la picioare, și abia apoi s-a suit într-o barcă de salvare, însă aceasta s-a răsturnat în larg. Trupul său nu a fost descoperit.