Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > O vază din epoca Meiji, cumpărată de la un magazin de vechituri cu 3,30 dolari, ar putea ajunge până la 11.800 de dolari la licitație
Articole online

O vază din epoca Meiji, cumpărată de la un magazin de vechituri cu 3,30 dolari, ar putea ajunge până la 11.800 de dolari la licitație

O vază din epoca Meiji, cumpărată de la un magazin de vechituri cu 3,30 dolari, ar putea ajunge până la 11.800 de dolari la licitație

Micuța vază din epoca Meiji a fost cumpărată de la un magazin cu suma de 2,50 lire sterline, adică 3,30 dolari

Micuța vază din epoca Meiji a fost cumpărată de la un magazin cu suma de 2,50 lire sterline, adică 3,30 dolari

„Partenerul meu Ahmet și cu mine am intrat în magazin pentru a arunca o privire – eu merg întotdeauna spre rafturile cu cărți, iar el se îndreaptă spre artă și lucruri vintage”, a declarat Karen. „Nu este un expert, dar are un gust deosebit și un instinct pentru „lucrul adevărat”.”

Potrivit CNN, se pare că Ahmet a observat inscripțiile de pe baza vasului și s-a gândit că semnifică ceva important. „A venit la mine și mi-a arătat vaza, iar eu am spus ceva disprețuitor. „Nu, uită-te la bază!”, a spus el, și mi-a arătat semnele gravate”, a adăugat Karen.

Semnătura de pe fundul vazei

Semnătura de pe fundul vazei

Cuplul a cumpărat vaza și a dus-o acasă pentru a face câteva cercetări. Acolo, au descoperit că Namikawa Yasuyuki a fost cel care a confecționat vasul.

Namikawa Yasuyuki a fost unul dintre cei mai faimoși artiști de ceramică și cloisonné din perioada Meiji a Japoniei

Trăind între 1845 și 1927, Yasuyuki a fost atât un fost samurai neînfricat, cât și un maestru al cloisonné, o tehnică artistică care presupune topirea metalului pentru a crea un desen. După topire, artistul umple spațiile goale cu smalț sau alte materiale înainte de a-l arde în cuptor. În cele din urmă, artistul lustruiește piesa.

Micuța vază găsită la magazinul de vechituri prezintă caracteristici ale naturii în care sunt reprezentate câteva păsări pe un fundal negru, marcă proprie a lui Yasuyuki.

Având în vedere că cercetările le-au întărit suspiciunile, cuplul a decis să ducă piesa la specialiști pentru a obține o confirmare. În cele din urmă, cei doi au fost de acord să aducă vaza la Canterbury Auction Galleries, o galerie care a mai scos la licitație lucrări ale lui Yasuyuki. Au aflat că vaza este într-adevăr opera lui Namikawa Yasuyuki și că ar putea valora până la 11.800 de dolari.

„Frumoasa lucrare a atelierului lui Yasuyuki din Kyoto este deținută în mai multe colecții și este foarte căutată”, a declarat specialistul Cliona Kilroy, co-director al Canterbury Auction Galleries, într-un comunicat preluat de Daily Mail. „El și Namikawa Sōsuke au fost cei mai faimoși artiști cloisonné de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea”.

Vaza urmează să fie scoasă la licitație pe 29 iulie. Alte vase semnate de Namikawa Yasuyuki din perioada Meiji au fost vândute cu mii de dolari, incluzând o vază care s-a vândut cu 38.000 de dolari în 2019.

Având în vedere câștigul din viitorul apropiat, cuplul are în plan să facă o donație consistentă magazinului de caritate de la care au cumpărat vaza și să plece într-o vacanță.

Registration

Aici iti poti reseta parola