Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Răzbunarea criminală a lui Putin. Se pregătește un tsunami uman
Articole online

Răzbunarea criminală a lui Putin. Se pregătește un tsunami uman

Foametea amenință Africa și Orientul Mijlociu

Chiar dacă prețurile la energie au urcat amețitor în UE, nu aceasta este marea amenințare. În Orientul Mijlociu și Africa, unde există mari rezerve de petrol și gaze, prețul alimentelor și al grâului estemult mai important.
Aici se vor simți cel mai tare eforturile făcute de Putin de a bloca exporturile rusești de grâu și alimente și de a întrerupe lanțurile de aprovizionare care se bazau pe producția din Ucraina.

Foametea care se anunță deja în țările sărace va duce la apariția unui tsunami uman. Un număr fără precedent de refugiați din Africa și Orientul Mijlociu se vor îndrepta spre Europa, a declarat expertul independent Dmitri Nersesov pentru pravda.ru .
„Lumea arabă este interesată de prețul alimentelor. Chiar mai mult decât prețul energiei. Pentru că este clar că dacă prețurile la energie vor crește, exportatorii arabi de petrol vor prospera. Dar creșterea prețurilor la alimente lovește în egală măsură toate țările arabe, bogate și sărace deopotrivă. Pentru multe țări arabe, Rusia și Ucraina au fost principalii furnizori de cereale, în special grâu, dar și ulei vegetal. Egiptul, de exemplu, depinde în mod critic de aprovizionarea cu grâu din Rusia și Ucraina. Dar toate celelalte state depind de prețurile mondiale la alimente, care acum cresc foarte serios”.

Creșterea prețurilor la produsele alimentare de bază poate declanșa probleme în orice moment în Egipt, Sudan și multe alte țări.

O nouă „Primăvară arabă” sau un exod în masă spre Europa?

„Sunt milioane de oameni care, din cauza creșterii prețului pâinii, pot ieși și declanșa încă o primăvară sau toamnă arabă. Aceasta este o problemă foarte serioasă. Cum se rezolvă, nimeni nu știe încă.

A început în timpul pandemiei. Dar situația din Ucraina a devenit un catalizator puternic. În plus, trebuie avut în vedere că țările arabe, în special din Africa, sunt adiacente țărilor din Africa Neagră, care pot fi și mai afectate de foame. În urmă cu câteva săptămâni, autoritățile nigeriene au lansat un avertisment foarte serios către europeni: opriți-vă fanatismul, pentru că în decurs de un an toată Africa s-ar putea prăbuși într-o stare de foamete reală, și atunci nicio măsură nu ar închide Europa de tsunami-ul refugiaților. . Va fi cu adevărat sfârșitul lumii”.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola