Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA oferă Ucrainei 18 bărci de patrulare pentru a proteja căile fluviale de invazia rusă. Noul pachet de arme include și piese de artilerie
Articole online

SUA oferă Ucrainei 18 bărci de patrulare pentru a proteja căile fluviale de invazia rusă. Noul pachet de arme include și piese de artilerie

navă

SUA oferă Ucrainei 18 bărci de patrulare pentru a proteja căile fluviale de invazia rusă. Noul pachet de arme include și piese de artilerie

Pachetul include două ambarcațiuni fluviale de mici dimensiuni, șase ambarcațiuni maritime de luptă și zece bărci de patrulare Dauntless Sea Ark de dimensiuni medii, a anunțat zilele trecute Departamentul Apărării din SUA:

„Acestea sunt în mare parte pentru a proteja căile fluviale și pentru a permite Ucrainei să își mențină controlul asupra căilor fluviale. Ele pot fi folosite, de asemenea, în zonele de coastă apropiate”, a declarat un înalt oficial al apărării în timpul unei ședințe de informare la Pentagon.

Pe lângă ambarcațiuni, pachetul include echipamente de artilerie: patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), 36.000 de cartușe de 105 mm, 18 vehicule tactice cu care să se deplaseze artileria de 155 mm, 1.200 de lansatoare de grenade Mk 19 și 2.000 de mitraliere.

„Evident, cu fiecare dintre aceste pachete, [de asemenea] furnizăm o mulțime de piese de schimb”, a declarat oficialul. „Vrem să ne asigurăm că pot menține sistemele în funcțiune”. La începutul acestei luni, SUA s-au angajat să furnizeze Ucrainei două sisteme Harpoon montate pe camioane pentru a contribui la apărarea de coastă. Alte națiuni aliate vor trimite rachete Harpoon.

Ucraina a afirmat recent că a scufundat un remorcher rusesc în Marea Neagră folosind două rachete Harpoon.

„Acest lucru va fi util pentru a le permite ucrainenilor să apere Odesa și alte poziții de-a lungul coastei Mării Negre”, a declarat oficialul din domeniul apărării.

Pe măsură ce invazia Rusiei în Ucraina continuă, conflictul din Marea Neagră s-a intensificat. Rusia a impus o blocadă asupra porturilor ucrainene, ceea ce a dus la întreruperea exporturilor globale de grâu și la exacerbarea unei crize alimentare globale.

Săptămâna trecută, Ucraina a lansat atacuri cu rachete împotriva a trei platforme de gaz rusești din Marea Neagră.

Registration

Aici iti poti reseta parola