Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > SUA a prezentat raportul anual cu privire la amenințările mondiale! China și Rusia, principalii inamici
Articole online

SUA a prezentat raportul anual cu privire la amenințările mondiale! China și Rusia, principalii inamici

SUA-Rusia

SUA a prezentat raportul anual cu privire la amenințările mondiale! China și Rusia, principalii inamici

„În pofida reacțiilor globale privind invadarea Ucrainei de către Rusia, China își va menține cooperarea diplomatică, de apărare, economică și tehnologică cu Rusia pentru a continua să încerce să provoace SUA, chiar dacă acest lucru îi va limita sprijinul public”, au afirmat acestea într-un raport legat de audierea anuală a Comisiei de Informații a Senatului privind amenințările la nivel mondial la adresa securității SUA.

Raportul s-a concentrat în mare parte pe amenințările din partea Chinei și Rusiei, evaluând că prima va continua să-și folosească mijloacele militare și alte active pentru a-şi intimida rivalii în Marea Chinei de Sud și că îşi va continua acţiunile din 2022, care ar putea include mai multe incursiuni în strâmtoarea Taiwan sau lansări de rachete peste Taiwan. Conform raportului, Rusia probabil nu doreşte un conflict cu SUA și NATO, dar războiul din Ucraina implică un „risc mare” ca acest lucru să se întâmple și există „un potențial real” ca eșecurile militare ale Rusiei în Ucraina să afecteze statutul intern al președintelui rus Vladimir Putin, crescând astfel potențialul de escaladare. 

Rusia a evitat până acum o escaladare a conflictului dincolo de graniţele Ucrainei, dar riscul rămâne 

Comunitatea serviciilor de informații din Statele Unite consideră că Rusia „probabil nu dorește un conflict militar direct cu forțele SUA și NATO, dar există potențialul ca acest lucru să se întâmple”, potrivit raportului anual neclasificat de evaluare a amenințărilor, raport realizat de Comunitatea serviciilor de informații a SUA şi publicat miercuri. „Până acum, liderii ruși au evitat să întreprindă acțiuni care ar extinde conflictul din Ucraina dincolo de granițele Ucrainei, dar riscul de escaladare rămâne semnificativ”, se arată în raport. Directorul Serviciului Național de Informații, Avril Haines, a declarat în fața Congresului că războiul din Ucraina a devenit un „război de uzură în care niciuna dintre părți nu are un avantaj militar definitiv”, dar a afirmat că președintele rus, Vladimir Putin, va continua probabil ani de zile acest război.

„Nu credem că armata rusă își va reveni suficient de mult în acest an pentru a obține câștiguri teritoriale majore, dar cel mai probabil [Vladimir] Putin calculează că timpul lucrează în favoarea sa și că prelungirea războiului, inclusiv cu potențiale pauze în lupte, poate fi cea mai bună cale care i-a mai rămas pentru a asigura în cele din urmă interesele strategice ale Rusiei în Ucraina, chiar dacă va dura ani de zile”, a declarat Avril Haines.

Avril Haines și ceilalți oficiali americani de top din domeniul informațiilor – directorul CIA, William Burns, directorul FBI, Chris Wray, directorul Agenției de Informații a Apărării, generalul-locotenent Scott Berrier, și directorul Agenției Naționale de Securitate, generalul Paul Nakasone – au prezentat concluziile raportului în fața Comisiei de Informații a Senatului miercuri, în cadrul audierii publice anuale a comisiei privind amenințările mondiale.

Registration

Aici iti poti reseta parola