Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Fostul cancelar, „recrutat” de miliardarul lui Trump
Articole online

Fostul cancelar, „recrutat” de miliardarul lui Trump

Kurz devine strateg global la controversatul gigant Palantir

Fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, de exemplu, va lucra pentru miliardarul tehnologiei Peter Thiel. Mai exact,
Kurz va lucra ca strateg global pentru Palantir Technologies din Silicon Valley, al cărei șef a fost unul dintre susținătorii lui Donald Trump.

Fostul cancelar austriac a demisionat din funcția de cancelar în octombrie în urma acuzațiilor că ar fi cumpărat bunăvoința unui cotidian folosindu-se de fonduri guvernamentale. Kurz a demisionat în octombrie și și-a anunțat retragerea din politică în decembrie.
Miliardarul germano-american Peter Thiel și fostul cancelar se cunosc de multă vreme, a informat joi cotidianul austriac Heute, citat de Politico.

Thiel, care a co-fondat PayPal și a fost primul investitor extern alFacebook, a fost, de asemenea, un susținător al ambițiilor politice ale lui Donald Trump.

Controversata firmă Palantir

Palantir Technologies, companie specializată în analiza datelor, a fost implicată într-o serie de controverse. În iunie 2020, parlamentarii americani au criticat participarea lui Palantir la programul de urmărire a Covid-19 (HHS) al guvernului SUA, susținând că compania folosea datele de sănătate pentru a ajuta Serviciul de imigrare și aplicare a vămilor din SUA (ICE) să urmărească și să aresteze imigranții fără acte.

Compania a preluat, de asemenea, un contract de apărare al Pentagonului, cunoscut sub numele de Project Maven, după ce Google a renunțat din cauza reacțiilor negative.

Venitul său anual la Palantir va fi de peste 300.000 de euro, potrivit Heute.

Registration

Aici iti poti reseta parola