Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Spionii britanici au aflat planul diabolic al lui Putin! Ce urmează după invadarea Ucrainei?
Articole online

Spionii britanici au aflat planul diabolic al lui Putin! Ce urmează după invadarea Ucrainei?

Serviciile secrete britanice au descoperit amănuntele planului conceput de președintele rus Vladimir Putin,

Secretarul de Externe al guvernului britanic, Liz Truss, susține, pe baza informațiilor obținute de MI6, că după zdrobirea rezistenței armatei ucrainene, Putin va instala la Kiev un lider marionetă.

Putin vrea să-l facă pe Murayev șeful unui regim marionetă

Truss susține va acesta va fi că Yevhen Murayev, un fost deputat ucrainean Murayev care a salutat anexarea Crimeei de către Rusia.

Declarațiile vin în momentul în care ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a fost de acord să se întâlnească cu omologul său britanic, Ben Wallace, la Moscova, pentru discuţii de urgenţă. Discuțiile au fost stabilite după ce parlamentarul conservator Tobias Ellwood a avertizat că o invazie a Ucrainei este „iminentă” şi că preşedintele Putin „exploatează slăbiciunea occidentală”.

Servicii de informații ruse pregătesc terenul

Liz Truss a spus că Ministerul de Externe a stabilit că guvernul rus urmărește să instaleze un lider pro-rus la Kiev, și că ofițerii de informații ruși implicați în planificarea unui atac se află în contact cu politicienii pro-ruși din ţară.

Secretarul de Externe a adăugat: „Informațiile publicate astăzi scot o lumină asupra amplorii activității ruse menite să submineze Ucraina și reprezintă o perspectivă asupra gândirii Kremlinului. Rusia trebuie să detensioneze, să-și încheie campaniile de agresiune și dezinformare și să urmeze o cale de diplomatică.
Așa cum Marea Britanie și partenerii noștri au spus în mod repetat, orice incursiune militară rusă în Ucraina ar fi o greșeală strategică masivă, cu costuri mari.

Ellwood, președintele Comisiei de Apărare a Camerei Comunelor, a avertizat că Putin „redesenează harta Europei de Est” și „este important să facem un pas înainte”.

Rusia a negat că plănuiește o invazie, dar Vladimir Putin a adresat Occidentului cereri despre care spune că privesc securitatea Rusiei, inclusiv să nu permită Ucrainei să adere la
De asemenea, el dorește ca NATO să renunțe la exercițiile militare din regiune și să înceteze trimiterea de arme în Europa de Est.

Chinezii vor profita de invadarea Ucrainei

Truss a avertizat, de asemenea, că Beijingul ar putea folosi o invazie rusă a Ucrainei ca o oportunitate de a acționa agresiv în Taiwan. „Nu cred că putem exclude acest lucru. Rusia lucrează mai strâns cu China decât oricând. Agresorii lucrează în comun și este de datoria țărilor ca a noastră să lucreze împreună”, scrie Daily Mail.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola