Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Șoc în UE. Șeful serviciilor de informații militare , condamnat la închisoare
Articole online

Șoc în UE. Șeful serviciilor de informații militare , condamnat la închisoare

Șeful serviciilor de informații militare daneze a fost condamnat la o lună de închisoare de tribunalul de la Copenhaga.
Lars Findsen a fost găsit vinovat pentru divulgarea unor documente secrete.

Acuzații grave la adresa șefului Serviciului danez de Informații Militare

Findsen, care este șeful Serviciului danez de Informații Militare din 2015, dar se află în concediu din 2020, a fost arestat la începutul lunii decembrie. „ Pledez nevinovat ” , a spus el, înainte ca judecătorul să-l trimită la închisoare, informează cotidianul Politiken.

Pe 9 decembrie, autoritățile daneze au anunțat, fără a le dezvălui identitatea, că a arestat patru persoane, foști sau actuali membri ai celor două servicii de informații.
Ei erau acuzați, printre altele, că ar fi dezvăluit „ fără autorizație informații extrem de confidențiale de la serviciile de informații ”. Cu excepția lui Lars Findsen, ceilalți trei au fost eliberați .

Condamnat pentru scurgeri de informații către presă?

Ancheta s-a desfășurat cu ușile închise, așa că acuzațiile exacte și natura acestor scurgeri de informații rămân necunoscute. Potrivit presei locale, cazul se referă în special la scurgeri de informații clasificate către presa daneză. Mai mulți jurnaliști au fost intervievați de anchetatori, notează Le Figaro.

Oricum, pedeapsa dată lui Lars Findsen este extrem de mică, pentru că fostul șef al șeful Serviciului danez de Informații Militare risca o pedeapsă de nu mai puțin de 12 ani de închisoare pentru acuzațiile care i se aduceau.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola