Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Soarta decorației Purple Heart creată de George Washington și pierderea Cărții Meritului
Articole online

Soarta decorației Purple Heart creată de George Washington și pierderea Cărții Meritului

Insigna a fost dată soldaților pentru „orice acțiune deosebit de meritorie” și a permis purtătorului său să treacă gardieni și santinele fără provocări. Numele și regimentul onorate trebuiau de asemenea înscrise într-o „Carte a Meritului”.

„Purple Heart”  a fost acordată de Washington la doar trei soldați cunoscuți în timpul Războiului de Independență: Elijah Churchill, William Brown și Daniel Bissell, Jr. „Cartea Meritului” a fost pierdută, iar decorația a fost în mare parte uitată până în 1927, când generalul Charles P. Summerall, șeful statului major al armatei americane, a trimis un proiect de lege Congresului pentru a „reînvia Insignia Meritului Militar”, dar care nu a avut succes.

În 1931, succesorul lui Summerall, generalul Douglas MacArthur, a preluat cauza, sperând să restabilească medalia la timp pentru bicentenarul nașterii lui George Washington.

La 22 februarie 1932, la împlinirea a 200 de ani de la Washington, Departamentul de Război al SUA a anunțat crearea „Ordinului Inimii Purpurii”.

Pe lângă aspectele designului original al lui Washington, noua Purple Heart afișează și un bust din Washington și stema lui. Ordinul Purple Heart, cea mai veche decorație militară americană pentru merit militar, este acordată membrilor forțelor armate ale SUA care au fost uciși sau răniți în luptă.

De asemenea, se acordă soldaților victime ale torturii ca prizonieri de război.

Citește și Primul veto din istorie al președintelui SUA

Registration

Aici iti poti reseta parola