Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Și pantofii de sport au istoria lor… Încălțările din anii 1960 de un milion de dolari
Articole online

Și pantofii de sport au istoria lor… Încălțările din anii 1960 de un milion de dolari

Casa de licitaţii Sotheby’s va scoate la licitaţie pe 23 iulie această pereche de pantofi de atletism fabricată în anii ’60 de co-fondatorul companiei Nike, Bill Bowerman, de pe urma căreia speră să obţină suma record de un milion de dolari.

Pantofii de atletism adaptaţi de antrenorul Bill Bowerman, co-fondator al Nike împreună cu Phil Knight, marchează „un capitol important în originile mărcii”, graţie în special inovaţiei pe care o reprezenta atunci talpa aderentă, prezentată la primele modele „Moon shoes” ale lui Nike.

Sotheby’s – care va pune în vânzare online pantofii respectivi în perioada 23 iulie-2 august – estimează că ar putea fi adjudecaţi pentru 800.000 până la 1,2 milioane dolari, conform comunicatului citat de Agerpres.

Conform casei de licitaţii, aceasta este „cea mai mare valoare propusă vreodată la o licitaţie pentru pantofi de atletism”.

Bascheții lui Kanye West

În aprilie, o pereche de bascheţi Nike, Air Yeezy 1, purtaţi de rapperul Kanye West, a doborât toate recordurile, ajungând la 1,8 milioane dolari, tot la o licitaţie Sotheby’s.

Printre alte 50 de loturi, casa de licitaţii va oferi spre vânzare o pereche de Converse Fastbreak cu care legenda baschetului american Michael Jordan a jucat în calificările pentru JO de la Los Angeles din 1984 (preţ estimat între 80.000 şi 100.000 dolari), precum şi o pereche de „Gold shoes” purtată şi semnată de cvadruplul medaliat olimpic american cu aur (200 m, 400 m şi ştafetă) Michael Johnson (preţ estimat între 30.000 şi 50.000 dolari).

Registration

Aici iti poti reseta parola