Evenimentul Istoric > Articole online > Şi legendele se împuşcă, nu-i aşa? Moartea lui John Lennon, pe prima pagină a ziarelor (FOTO)
Articole online

Şi legendele se împuşcă, nu-i aşa? Moartea lui John Lennon, pe prima pagină a ziarelor (FOTO)

John Lennon era un om ca oricare altul, spunea colegul său din trupa Beatles Paul McCartney, dar în ceea ce privește moștenirea sa muzicală și contribuția la pacea mondială a fost un înger.

Îngerul, legenda sau cum vreţi să îl numiţi, a fost împuşcat în faţa casei sale, când se întorcea împreună cu soţia sa, Yoko Ono, de la un studio de înregistrări.

Cofondatorul trupei Beatles, care revenise în muzică după cinci ani de pauză, se pregătea să dea lovitura cu noul album, „Double Fantasy.

Pe prima pagină

Planurile sale aveau să fie date peste cap de nebunia unui tânăr de 25 de ani care voia să ajungă pe prima pagină a ziarelor. 

În ziua crimei, Mark David Chapman l-a aşteptat pe Lennon în faţa imobilului. În jurul orei 17:00, Lennon a ieşit cu Yoko Ono şi s-a îndreptat spre limuzină, aminteşte site-ul history.info.

Chapman a dat mâna cu el şi Lennon i-a dat o semnătură pe albumul recent lansat. John şi Yoko a plecat, iar Chapman a rămas în aşteptare.

Cei doi au revenit în jurul orei 22:50. Acela a fost momentul în care Chapman a îndreptat arma spre John şi a tras. Patru gloanţe l-au nimerit în spate, iar John a murit pe loc.

Patru gloanţe pentru faimă

Chapman a declarat că a plănuit să-l ucidă pe John Lennon pentru a deveni faimos.

Vestea s-a răspândit repede în presă, însă primul jurnalist care a informat națiunea americană și, astfel, întreaga lume în legătură cu marea pierdere a muzicii a fost producătorul WABC Alan Weiss.

Vestea  făcut înconjurul lumii şi a ocupat prima pagină a ziarelor. Vă prezentăm câteva exemple. Şi o melodie, de aducere aminte…

 

Registration

Aici iti poti reseta parola