Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Sfârșitul tragic al Amantei Regilor, fiică de mareșal țarist și spioană CEKA
Articole online

Sfârșitul tragic al Amantei Regilor, fiică de mareșal țarist și spioană CEKA

Alături era revolver mic cu mâner de sidef, din care lipsea un glonte. S-a spus imediat că e vorba de o sinucidere. Însă identitatea femeii era un mister.

Abia în ultima zi, când urma ca trupul necunoscutei să fie înmormântat în groapa comună, o bătrâna doamnă din înalta societate ateniană s-a prezentat la poliție anunțând că ea știe cine e frumoasa sinucigașă, predând pachet cu documente, printre care se afla și un jurnal.

Sinucigașa era baroneasa Dorothea von Ropp, supranumită în cercurile aristocrației ateniene Amanta Regilor.

Viața  acestei femei ciudate, vorbim de viața publică, începe și se sfârșește… în același costum.

Prima oară, când în jurul numelui ei s-a facut scandal, era înaintea Primului Război Mondial, la Paris.

Tânăra baroneasă iesise să-și facă promenada călare în Bois de Boulogne îmbrăcată cu cizme, pantaloni bufanți și șemizetă. Fiica unuia din mareșalii țarului îmbrăcată mai excentric decat o actriță de varieteu!

A fost un imens scandal monden, baroneasa obtinand un mare success de PR. Moartea, după o viață de neasemuite aventuri, o găsește în același costum…

Familia von Ropp, de origine germană, era de veacuri în slujba Romanovilor. Tatal Dorotheei e runul din cei mai apreciați maresali ai Țarului Nicolae al II-lea și prietenul său intim.

Fata își petrece tinerețea la Paris, până la izbucnirea marelui război, când se întoarce în patrie, lucrând ca soră de caritate pentru răniții din spitalele din spatele frontului.

Mânată de un erotism stimulat de sânge și mizerie, Dorotheea von Ropp trece din brațele ofițerilor în cele ale mujicilor sau ale prinților, la ale căror petreceri strălucește prin frenezia ei.

Anul 1917 e un an hotărâtor în existența ei.

Revoluția rusă o surprinde în plină orgie. Din brațele ofițerilor trece în cele ale revoluționarilor, iar primul ei amant pe o duraîă mai lungă e Kerenski.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola