Evenimentul Istoric > Articole online > Sfântul Prooroc al cărui nume înseamnă Dragostea lui Dumnezeu
Articole online

Sfântul Prooroc al cărui nume înseamnă Dragostea lui Dumnezeu

El a proorocit despre pustiirea Ierusalimului și a dat sfaturi pentru post, ca fiind cel mai bun mijloc prin care se face milostiv Dumnezeu.

A mai proorocit și pentru venirea Sfântului Duh peste tot trupul, precum și pentru înfricoșata Judecată de apoi.

Apoi s-a sfârsit cu pace și a fost îngropat în pământul său.

El a viețuit mai înainte de nașterea Domnului nostru Iisus Hristos cu 800 de ani, iar numele lui înseamna dragostea lui Dumnezeu, ori parga, sau

Iată ce mai aflăm din ziarul „Lumina”:

El a prorocit după întoarcerea evreilor din Babilon. El ne-a lăsat o carte, împărţită ulterior în patru capitole, în care proroceşte despre „Ziua Domnului”, adică despre ziua Judecăţii din urmă şi despre făgăduinţa mântuirii, prin revărsarea Duhului Sfânt peste lume, înainte de ziua Judecăţii.

Ca simbol al Judecăţii din urmă, Ioil descrie urgia unei năvăliri de lăcuste şi cheamă poporul să se întoarcă la Dumnezeu.

Cât despre judecată, ea va avea loc la Ierusalim, în Valea lui Iosafat sau Valea Judecăţii.

Tot în această zi pomenim pe Sfântul Uar, care a trăit în zilele împăratului Maximian Galeriu (293-311), născându-se în Egipt.

El le purta de grijă creştinilor încarceraţi de prigonitori şi chiar a mers înaintea dregătorului în locul unui creştin care murise din cauza chinurilor.

A murit şi el chiar în acea zi din cauza loviturilor primite de la prigonitori, iar în zilele următoare au fost ucişi şi ceilalţi creştini închişi.

O creştină pe nume Cleopatra a avut grijă de mormintele sfinţilor, iar osemintele lui Uar le-a mutat în Palestina, nu departe de Tabor, unde a fost zidită o biserică.

Registration

Aici iti poti reseta parola