Ciprian a trimis succesiv la Iustina diavoli care să aprindă în ea poftă trupească pentru Aglaid. Dar vrăjile lui Ciprian au rămas fără efect, căci ea le alungă cu rugăciune, post și semnul sfintei cruci.
În urmă acestor zadarnice eforturi, Ciprian a cunoscut înșelarea în care se afla și s-a botezat.
El a fost hirotonit preot, iar mai târziu episcop în Cartagina.
A trăit în timpul împăratului Dioclețian (284-305). Sfântul Ciprian a murit că martir pe 2 octombrie 304 împreună cu Sfânta Iustina.
În București, pe Calea Victoriei, nr.12, între străzile Stavropoleos și Lipscani, se află Biserica Sfântul Ciprian – Zlatari.
În această biserica este prezentă mâna dreapta a sfântului Ciprian. Oamenii îl cinstesc pentru partea luminoasă a vieții sale: convertirea la creștinism, viață închinată slujirii lui Hristos și pentru cununa de martir pe care a primit-o în vremea când era episcop.
Sfântul Ciprian este cinstit ca cel care înlătura farmecele și vrăjile.
Mâna dreapta a Sfântului Ciprian, făcătoare de minuni, se află în partea stânga a altarului, într-o casetă de mici dimensiuni. Orice credincios se poate închină Sfintelor Moaște.
Sursa: crestinortodox.ro

- O lecție de diplomație uitată: audiența lui Vasile Alecsandri la Lordul Malmesbury, șeful diplomației britanice
- Sinodul Ecumenic de la Niceea Medalion aniversar la împlinirea a 1700 de ani (325-2025)
- Închipuit urmaș al lui Genghis-Han, admirat de Hitler „Baronul sângeros”, dușmanul feroce al statului bolșevic întemeiat de Lenin