Evenimentul Istoric > Articole online > Sfânta înzestrată de Dumnezeu cu o frumusețe trupească nemaivăzută
Articole online

Sfânta înzestrată de Dumnezeu cu o frumusețe trupească nemaivăzută

A fost înzestrată de Dumnezeu cu o frumusețe trupească nemaivăzută. Înainte de a se converti la creștinism, se numea Margareta.

Și-a folosit frumusețea spre desfrânare. Trecând pe lângă biserica în care predică episcopul Non, s-a oprit să-i asculte predică.

Episcopul, văzând-o pe această, a spus:

„Luați aminte la femeia aceasta, de la care eu multă învățătură am aflat. Socotiți câte ceasuri a zăbovit în camera ei, spălându-se și îmbrăcându-se cu ales veșmânt și împodobindu-se la oglindă cu multă grijă, numai ca să se arate mai frumoasă decât celelalte femei, în față oamenilor.

Iar noi, care dorim din toată inima să fim bineplăcuti lui Dumnezeu, ne lenevim și nu ne silim să împodobim păcătosul nostru suflet, nu ne sârguim să-l spălăm cu lacrimile pocăinței, nici să-l împodobim cu mărgăritarele faptelor bune, că să se înfățișeze cu veșmânt cuviincios in față lui Dumnezeu”.

Cuvintele acestuia au făcut-o să-și schimbe radical viață. A primit botezul și s-a retras într-o chilie pe Muntele Măslinilor.

După trei ani a fost cercetată de Iacov, diaconul episcopului Non. Când a revenit după trei zile, a aflat-o moartă. I-a îngropat trupul cu cinste.

Astfel, desfrânata de mai înainte, a fost iertată de noianul păcatelor datorită pocăinței sale.

 

Sursa: crestinortodox.ro

Registration

Aici iti poti reseta parola