Guvernul laburist condus de MacDonald însă șovăia să satisfacă dorința celor două țări amice, doarece extrema stângă a partidului se opunea vehement. Gruparea de stânga a Partidului Laburist cuprindea radicali și agitatori ai muncitorimii, cărora nu le plăceau ochii polițiștilor.
Motivul pentru care se cerea un titlu de noblețe pentru polițistul Wegner avea un substrat romantic. Spre marea uimire a întregului occident, în afara de cele trei țări direct implicate, se aflase că polițistul era tatăl frumoasei prințese Violeta, soția ex-prințului de coroană al Muntenegrului Petru (foto) și cumnata reginei Elena a Italiei. Regina Italiei era fiica fostului rege Nikita al Muntenegrului. Petru era fratele mai mic al prințului Danilo, cel care a inspirat faimoasa operetă „Văduva Veselă” a compozitorului Franz Lehar.
Când Violeta s-a întâlnit cu prințul Petru, Danilo era de fapt moștenitor prezumtiv al tronului. Micul regat Muntenegru fusese înghițit, după marele război, de Iugoslavia, regele Nikita murind în exil. Dacă sensul istoriei s-ar fi întors, Danilo ocupa tronul Muntenegrului, iar prințul Petru devenea urmașul său. Soția lui putea deveni regină peste cei 500.000 de locuitori, munteni, ciobani și comitagii.
Idila romantică a început încă de la sfârșitul războiului. Miss Violeta era o frumusețe cu păr de aur care cânta și dansa pe scenelor marilor orașe și stațiuni ale Europei. Peste tot era însoțită de mama sa. Într-o bună zi, a primit vestea că o prietenă de a sa se afla în pragul morții la Paris. La patul muribundei a dat peste un bărbat în uniformă militară. Era prințul Petru. A fost dragoste la prima vedere. Prințul s-a grăbit s-o ceară în căsătorie. Violeta a spus pe loc „da”. Mama fetei, mai prevăzătoare, a îndemnat perechea să mai aștepte, dându-și seama că o căsătorie putea încurca lucrurile.
Guvernul iugoslav, care a detronat familia regală a Muntenegrului și i-a confiscate proprietățile, a admis în cele din urmă s-o despăgubească. În acele momente, Petru se găsea într-o mare strâmtotrare bănească. I se promisese o despăgubire de 200 milioane lei, în echivalent la vremea aceea, dar guvernul iugoslav îl tot ducea cu vorba. Era nevoit să trăiască cu suma de 100.000 lei pe lună pe care i-o punea la dispoziție vărul lui regele Alexandru al Iugoslaviei. Frumoasa Violeta continua să-și câștige existența, în mod onorabil, cântând și dansând, refuzând orice daruri pe care bogătașii și nobilii insistau să i le facă.
În 1924, având certitudinea că guvernul iugoslav nu avea de când să-și achite datoria, Petru și Violeta s-au căsătorit la Paris. Până în luna august a anului 1929, nimeni nu bănuia din ce clasă social provenea fermecătoarea prințesă. Unii susțineau că e o fiică nelegitimă a regelui Spaniei…