Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Șeful Shin Bet, deconspirat de teroriștii Hamas
Articole online

Șeful Shin Bet, deconspirat de teroriștii Hamas

Cunoscută sub numele de Shin Bet, comunitatea funcționează în paralel cu Mossad și Aman, scrie Intelnews.org.

La fel ca în cazul altor agenții de informații, mass-media israeliene nu au voie să dea publicității identitatea directorului Shin Bet fără permisiunea guvernului. Acesta e menționat în presă pur și simplu ca „R”.

Studii la Harvard

Potrivit Hamas, „R” are vârsta de circa 50 de ani, e căsătorit și are trei copii. Este absolvent al Universității Tel Aviv, unde a studiat științe politice și filosofie și are o diplomă de masterat la Universitatea Harvard din Statele Unite.

Este un vechi angajat al Shin Bet, ajungând până la funcția de director adjunct al agenției, în 2018.

Un articol alăturat informației de pe site-urile pro-Hamas, publicat în arabă și ebraică, spunea că informația despre „R” a fost furnizată de „rezistența palestiniană” și a avertizat că conducerea superioară a Shin Bet va fi „monitorizată”.

O sursă guvernamentală anonimă a declarat agenției de știri KAN din Israel că, în ciuda interdicției oficiale impuse de stat, R. este „cunoscut în cadrul sectorului care se ocupă de securitatea Israelului”, iar fotografia acestuia ar fost „făcută la un eveniment public, deci nu există motive de îngrijorare ”.

La începutul acestei luni, prim-ministrul israelian, Naftali Bennett, l-a nominalizat pentru a-l înlocui pe actualul director al Shin Bet, Nadav Argaman, care urmează să se retragă peste două săptămâni.

 

 

 

 

Registration

Aici iti poti reseta parola