Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Șeful diplomației ungare acuză Ucraina că recrutează masiv etnici maghiari pentru a lupta în război!
Articole online

Șeful diplomației ungare acuză Ucraina că recrutează masiv etnici maghiari pentru a lupta în război!

Orban si Putin

Șeful diplomației ungare acuză Ucraina că recrutează masiv etnici maghiari pentru a lupta în război!

Ministrul a justificat poziția ungară, care diferă de restul Uniunii Europene, spunând că în Ucraina trăiește o comunitate maghiară semnificativă de 150.000 de oameni, ai cărei membri sunt recrutați puternic în armata ucraineană. Nu germanii sau danezii, ci maghiarii îşi pierd viaţa în acest război, a afirmat şeful diplomaţiei ungare, care a adăugat: Ungaria cere o încetare imediată a focului și negocieri de pace, deoarece pacea este singura modalitate de a salva vieți.

Péter Szijjártó şi-a exprimat încrederea că membrii comunităţii europene şi transatlantice vor adopta poziția ungară, deoarece, în opinia sa, acum „în această emisferă” retorica războiului este mult mai tare, mult mai puternică decât retorica păcii”.

Dat fiind faptul că Ungaria nu face parte din acest conflict, nu este de competența Guvernului ungar să spună ce se va întâmpla după încetarea focului, a spus Péter Szijjártó, care a precizat că integritatea teritorială și suveranitatea trebuie respectate; este clar „cine a atacat pe cine”, Ungaria condamnă Rusia din cauza războiului.

La remarca că sfârșitul războiului depinde de președintele rus Vladimir Putin, ministrul ungar de externe a răspuns: este clar că există două părți în război și speră că ambele vor negocia, deoarece ambele vor să obțină o pace durabilă.

Ministrul de externe a mai afirmat că dacă războiul va escalada, escaladarea nu va avea loc la mii de kilometri distanță, ci în regiunile învecinate.

Ungaria nu vrea să participe la acest război!

Răsapunzând la întrebarea, ce s-ar fi întâmplat astăzi cu Ucraina dacă Occidentul nu ar fi trimis arme, Péter Szijjártó a spus că în opinia sa este mult mai importantă întrebarea ce s-ar fi întâmplat dacă nu ar fi început niciun război, „deoarece acest război ar fi trebuit evitat”.

La întrebarea, dacă premierul Viktor Orbán va efectua o vizită la Kiev, şeful diplomaţiei ungare a spus că au primit o invitație, iar acum trebuie clarificate detaliile tehnice privind pregătirea vizitei. De îndată ce toate condițiile prealabile vor fi îndeplinite, vizita poate avea loc, a adăugat Szijjártó.

Ministrul ungar a calificat drept o situaţie frustantă negocierile aflate în desfășurare între Ungaria și Uniunea Europeană privind resursele UE. În opinia sa, îngheţarea resurselor nu reprezintă o problemă din punctul de vedere al bugetului de stat, deoarece economia ungară a înregistrat anul trecut o creştere cu aproape 5% şi a fost realizat un număr mare de investiţii.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola