Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Șeful Comandamentului European al SUA îl contrazice pe Biden. Președintele american a uitat despre ce e vorba?
Articole online

Șeful Comandamentului European al SUA îl contrazice pe Biden. Președintele american a uitat despre ce e vorba?

Armata SUA nu antrenează militari ucraineni în Polonia

Liderul american a spus luni de mai multe ori că forțele americane „ajuta la antrenamentul trupelor ucrainene în Polonia”.
Wolters, care servește și drept comandant suprem aliat al NATO în Europa, a negat că SUA antrenează în prezent forțele ucrainene în Polonia.

„Nu cred că suntem în prezent în curs de pregătire a forțelor militare ale Ucrainei în Polonia”, a declarat generalul de vârf în cadrul unei audieri a Comisiei pentru Servicii Armate a Senatului.

Șeful Comandamentului European al SUA a mai spus , potrivit The Hill, despre declarațiile lui Biden. „Există persoane de legătură care au primit sfaturi”, i-a mărturisit Wolters senatorului republican Tom Cotton fără a detalia.

Pe președinte l-a luat gura pe dinainte sau a uitat despre ce e vorba?

Consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, a declarat anterior că SUA au în prezent 10.500 de soldați în Polonia. În toată Europa, Washingtonul și-a întărit prezența cu un total de 100.000 de soldați.

Când a fost întrebat inițial luni despre această remarcă privind „antrenarea trupelor ucrainene”, Biden a oferit explicația dubioasă că de fapt se referea la el însuși „să fie și să vorbească cu trupele ucrainene care se află în Polonia”.
Consilieri săi au fost nevoiți să facă corecții repetate asupra acestor declarații. Chiar și șeful Comandamentului European a fost nevoit să facă acest lucru în timpul audierii din Senat, notează zerohedge.com.

ks

Registration

Aici iti poti reseta parola