Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Șeful asasinilor din GRU, chemat să facă ordine. Putin schimbă din nou strategia pentru Ucraina.
Articole online

Șeful asasinilor din GRU, chemat să facă ordine. Putin schimbă din nou strategia pentru Ucraina.

Kremlinul apelează la șeful asasinilor din GRU

Putin i-a încredinţat lui Vladimir Alekseiev un rol crucial pentru faza a doua a războiului . Alekseiev este ofițerul de informații militare acuzat în 2018 de Marea Britanie că a orchestrat otrăvirea fostului agent rus Serghei Skripial și a fiicei sale Iulia la Salisbury.

Alekseiev face parte din conducerea unei ramuri puternic militarizate a GRU, Glavnoe razvedyvatel’noe upravlenie, direcția principală pentru informații militare.

Ce ascunde schimbarea făcută de Putin?

Faptul că Alekseiev a primit comanda operațiunilor de spionaj rusești în Ucraina pare a fi rezultatul nemulțumirii lui Vladimir Putin dla adresa FSB, serviciul de informații rus. Nici mnu ar fi de mirare, mulți acuză FSB că este de vină pentru rezultatele dezastruoase din prima parte a conflictului. .

Cine este Vladimir Alekseiev?

Generalul-locotenent Alekseiev este de origine ucraineană. S-a născut în 1961 în satul Golodki, Vinnytsa, nu departe de Kiev, și a fost agent al Forțelor Speciale Spetsnaz . De-a lungul carierei sale, el s-a distins prin fapte de o brutalitate înfricoșătoare, în principal ca urmare a acțiunilor întreprinse în Siria și regiunea Donbas.

Direcția principală de informații a Ministerului Apărării de la Kiev susține că Alekseiev drept „un infractor internațional de origine ucraineană implicat în masacrul copiilor și femeilor siriene care continuă să slujească cu fidelitate regimului Putin și este direct implicat în distrugerea patriei sale”.

Dimpotrivă, în Rusia, generalul locotenent a primit în 2017 titlul de „ Erou al Federației Ruse ” pentru „curajul și eroismul demonstrat în exercitarea atribuțiilor militare”.

O schimbare semnificativă

Numirea lui Alekseiev este cea mai recentă dintr-o serie de schimbări operaționale în curs. În urmă cu o lună, Putin i-a încrtedințat lui Aleksandr Dvornikov , numit Măcelarul Siriei, conducerea operațiunilor armatei ruse în Ucraina.
După înlocuirea lui Serghei Beseda de la FSB cu Alekseiev, e clar că pe teatrul de operațiuni se vor implica și serviciile secrete ale Forțelor Armate Ruse, scrie Inside Over.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola